nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 08.12.2022 13:45:13

Regija je zavita v črno: v tragični nesreči je umrl trener, ki so ga povezovali tudi z Mariborom

Tragična nesreča.

Kot poročajo srbski mediji, je v prometni nesreči umrl nekdanji nogometaš in trener Partizana Miodrag Ješić. Ta naj bi sedel za volanom, kar naenkrat pa je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni pas ter trčil v tovorno vozilo. Ješić je umrl na kraju nesreče.

64-letni Ješić je najgloblji pečat pustil v dresu Partizana, za katerega je igral med leti 1980 in 1985, ki ga je kot trener vodil v sezonah 1999/2000 in 2006/2007. Pred leti so ga povezovali tudi s prihodom na mariborsko klop, bil je namreč soigralec Zlatka Zahovića in z nekdanjim športnim direktorjem ostal povezan tudi kasneje. 

Poleg Partizana je igral še za turška kluba Trabzonspor in Altay, v dresu katerega je leta 1994 tudi končal igralsko kariero.

Za mlado reprezentanco Jugoslavije je odigral 25 tekem, za jugoslovansko člansko reprezentanco pa je na osmih tekmah dosegel dva zadetka.

Ješić je treniral številne klube. Poleg Partizana je treniral še Radnički iz Niša, OFK Beograd, Budućnost iz Podgorice, Sarajevo, Slavijo in CSKA iz Sofije, Litex Loveč ter klube iz Romunije, Turčije, Irana, Tunizije, Libije, Mjanmarja, Egipta, Kitajske, Kuvajta, Združenih arabskih emiratov in Savdske Arabije.

Leta 2001, ko je treniral tunizijski Sfaxien, je njegova hčerka Jelena pri devetnajstih umrla v prometni nesreči, ki se je zgodila v Srbiji.

307-4-miodrag jesic

Članki iz rubrike