Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2022 13:10:23
Deli članek:

V Zagrebu so si oddahnili, na 'sramotilnem stebru' so jih zamenjali Škoti

Profimedia

Včeraj in danes se zaključuje skupinski del lige prvakov.

Dvaintrideseterica se bo razdelila na izjemno uspešne, uspešne, povprečne, neuspešne in na tiste, ki so si privoščili pravo blamažo. Morda se v med slednjimi prepoznajo tudi nogometaši madridskega Atletica, ki so v skupini B (v konkurenci Porta, Brugga in Bayerja) končali na zadnjem mestu in se tako poslavljajo od evropskih pokalov, a pravi poraženci prihajajo iz Glasgowa. Nogometaši Rangersov so ob gol razliki 2:22 namreč izgubili vseh šest tekem. Z Napolijem dvakrat po 3:0, z Liveproolom 2:0 in kar 7:1 ter z Ajaxom 4:0 in včeraj še 3:1.

Škoti so tako kot najslabša ekipa rednega dela na 'sramotilnem stebru' lige prvakov zamenjali zagrebški Dinamo. Hrvati so v sezoni 2011/12 prav tako izgubili vse tekme (z Realom, Lyonom in Ajaxom), a so imeli za natančno en zadetek boljšo gol razliko (3:22).

Na drugi strani je Bayern edina ekipa, ki skupinski del končuje brez izgubljene točke – šest tekem in šest zmag (gol razlika 18:2). Brez točke je sicer ostala tudi češka Viktoria Plzen, a je imela gol razliko 'le' -19.