Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.10.2022 19:45:23
Deli članek:

Šok v Italiji! Juve preiskujejo zaradi tega 'skrivnega' dokumenta s podpisom Cristiana Ronalda!

Profimedia

Juventus se je (spet) znašel v težavah, v teku je preiskava, ki pretresa italijanski nogomet.

Po poročanju slovite Gazzette Dello Sport so preiskovalci našli skrivni dokument, ki sta ga podpisala klub in Cristiano Ronaldo. V njem pa se je klub obvezal, da bo svojemu nekdanjemu nogometašu plačal 20 milijonov evrov, čeprav je v času pandemije koronavirusa napovedal korekcijo plač. Zaradi prirejenega računovodstva in komunikacije se je klub zdaj znašel pod preiskavo.

Glavni predmet preiskave je ponarejanje računov za obdobje med letoma 2019 in 2021. Preiskovalci so pod drobnogled vzeli vseh 16 glavnih ljudi stare dame, med njimi tudi predsednika Andreo Agnellija in podpredsednika Pavela Nedveda.

Preiskovalci pa poskušajo najti tudi dokaze, da so nogometaši s klubom podpisali skrivne dokumente, po katerih bi jim ta izplačal tudi tisti denar, ki naj bi se mu odpovedali zaradi koronakrize. Do podatkov naj bi preiskovalci prišli s prislužkovanjem direktorju Juventusa, ki je bilo opravljeno decembra lani, in so že našli dokument, ki sta ga podpisala Ronaldo in klub.

Zanimivo je, da naj bi Juve Ronaldu obljubil izplačilo 19,9 milijonov evrov tudi v primeru, da bi ta zapustil klub. Tožilec je prepričan, da to izplačilo ni vpisano v Juventusovo denarno poročilo. La Stampa poroča, da Cristiano Ronaldo o tem ni želel govoriti s tožilcem, čeprav so ga prosili, da bi povedal svojo plat zgodbe.