Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.10.2022 10:42:21
Deli članek:

Bil je član nepremagljivega Arsenala, danes prodaja sadje in zelenjavo

Profimedia

Igral se je s Henryjem in Bergkampom, danes prodaja sadje in zelenjavo.

Švedski vratar Rami Shaaban je bil član londonskega Arsenala med leti 2002 in 2004. Bil je del legendarne ekipe Invincibles, ki je v prvenstvu nanizala 49 brez poraza. Shaaban je igral z velemojstri kot kot so Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Patrick Vieira, Sol Campbell, Robert Pires...

Shaaban seveda ni bil prva izbira za mesto med vratnicama, zbral je le pet nastopov in bil večino časa, ki ga je preživel na Highburyju, ena izmed zamenjav za prvega vratarja Jensa Lehmanna.

Bil je sicer predviden za naslednika Davida Seamana, a je vse krenilo navzdol, ko si je decembra 2002 na treningu zlomil nogo.

Po Arsenalu se je preselil v vrste Brightona, da bi kariero sklenil v domovini v dresu Hammarbyja. Po koncu kariere je zaplul v poslovne vode. Lahko bi zapisali, da se je v njih znašel celo bolje kot pa med vratnicama. Danes namreč vodi uspešno podjetje Rami Fresh. Podjetje se nahaja na Švedskem in ponuja široko paleto sadja ter zelenjave z najboljših kmetij v Egiptu, od koder je doma Ramijev oče. Shaaban, ki je 16-krat zaigral tudi za švedsko izbrano vrsto, svoje izdelke oglašuje tudi na družbenih omrežjih.