tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
10 15.09.2022 11:44:17

Sramotni prizori iz Milana! Navijači Dinama šokirali Italijo in Evropo, to početje ni za nikamor! (video)

V Milanu so bili številni navijači Dinama, ki pa so pošteno razburkali javnost.

Zagrebški Dinamo je v sredo v Milano prišel po senzacionalni domači zmagi nad londonskim Chelseajem. Do novega uspeha je poskušal priti podobno kot na prvi tekmi, s strnjeno obrambo in hitrimi protinapadi. V prvem polčasu so imeli Zagrebčani prek Arijana Ademija in Mislava Oršića celo priložnosti za vodstvo, a ju niso izkoristili. Ob koncu prvega dela je Milan, ki je imel terensko premoč povedel, potem ko je Olivier Giroud izkoristil najstrožjo kazen, ki jo je sodnik strogo dosodil po stiku Josipa Šutala in Rafaela Leaa.


Leao je bil vpleten tudi pri drugem zadetku Milana na začetku drugega polčasa, ko je milimetrsko natančno zaposlil Alexisa Saelemaekersa, ki je bil natančen z glavo. Zagrebčani so sicer še znižali zaostanek, potem ko je bil po dobri samostojni akciji Bruna Petkovića natančen Mislav Oršić, a zadnji gol na tekmi so dosegli gostitelji, med strelce se je vpisal Tomasso Pobega, igralec slovenskega rodu, rojen v Trstu.

V Milano so se odpravili tudi številni navijači Dinama, ki so pošteno razburkali tamkajšnjo in evropsko javnost. Zaradi početja na poti na stadion so dvignili precej prahu, v javnosti pa krožijo posnetki, ki spominjajo na neke druge čase. Več sto navijačev je v skupini hodilo proti prizorišču tekme, med drugim so imeli visoko dvignjeno roko in salutirali po vzoru časov iz nacistične Nemčije. Še več, tamkajšnji mediji poročajo, da so vzklikali ustaški slogan "za dom spremni".

Značke: dinamo, italija, zagreb, milan

Članki iz rubrike