nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 13.09.2022 23:05:56

Neuer ustavil Lewandowskega, Bayern Barcelono

Profimedia
Osrednja pozornost med torkovimi tekmami nogometne lige prvakov je bila usmerjena v München, kjer sta se v skupini C merila velikana Bayern in Barcelona. Derbi so dobili Nemci, ki so vprašanje zmagovalca rešili na začetku drugega polčasa. V 50. minuti je v polno zadel Lucas Hernandez, štiri minute pozneje pa še Leroy Sane.

Barcelona lahko obžaluje predvsem zapravljene priložnosti v prvih dvajsetih minutah, ko je vratar Manuel Neuer preprečil veselje Pedriju, nato pa je dve možnosti za vodstvo zapravil tudi nekdanji napadalec Bayerna Robert Lewandowski, ko se je znašel z oči v oči z Neuerjem, je streljal čez gol, nato pa je poskušal še z glavo, toda nemški vratar je bil spet na mestu.

V isti skupini je do prvih točk prišel Inter, ki je v Plznu brez pomoči slovenskega vratarja Samirja Handanovića, ta je tekmo spremljal s klopi, z 2:0 ugnal domačo Viktorio. Edin Džeko je v polno zadel v 20. minuti, nato pa v 70. še podal Denzelu Dumfriesu za končni izid. Inter je od 61. minute igral z igralcem več, saj je sodnik zaradi grobega prekrška izključil Pavla Bucho.

Tako kot Handanović tudi njegov rojak Jan Oblak danes ni pomagal svoji ekipi, na gostovanju v Leverkusnu ga ni bilo v kadru. Je pa zagotovo razočaran z rezultatom ekipe, Bayer jo je premagal z 2:0, strelca golov sta bila Robert Andrich v 84. in Moussa Diaby v 87. minuti. Še drugo zmago v tej skupini je zabeležil belgijski Brugge, v Portu je zmagal kar s 4:0 in zanesljivo vodi na lestvici.


Zelo dobro predstavo so videli gledalci v Liverpoolu, kjer je gostoval Ajax. Liverpoolčani so imeli ogromno priložnosti, a videti je bilo, da ne bodo prekinili rezultatske krize. Mohamed Salah jih je v 17. minuti sicer popeljal v vodstvo, Ganec Mohamed Kudus je z evrogolom deset minut pozneje izenačil. V drugem delu so gostitelji oblegali nizozemska vrata, a bi zapravljene priložnosti lahko kaznoval Daley Blind, ki je z glavo za las streljal mimo gola. Tako pa so v 89. minuti domači kaznovali zapravljeno priložnost tekmeca, po kotu in strelu z glavo Joel Masip sicer ni zatresel mreže, a so sodniki videli, da je žoga prešla golovo črto in upravičeno gol priznali.

Druga tekma skupine A med ekipo Glasgow Rangers in Napolijem je zaradi smrti kraljice prestavljena.

Nogometaši lizbonskega Sportinga so prvič v ligi prvakov tekmovanje začeli z dvema zmagama. V drugem krogu so proti londonskemu Tottenhamu potrdili uspeh iz Frankfurta, zmagali z 2:0 in bodo po dveh krogih vodijo v skupini D. Dvoboj je bil odločen v zadnjih trenutkih, odločila sta ga rezervista. Najprej je ob izteku rednega dela po kotu Portugalce v vodstvo popeljal Paulinho, nato pa je v sodnikovem dodatku po samostojnem prodoru izid povišal Arthur.

Za poraz proti Sportingu v prvem krogu se je navijačem oddolžil Eintracht iz Frankfurta, ki je z 1:0 zmagal v Marseillu. Edini gol je v 43. minuti dosegel Jesper Lindström.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike