Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.08.2022 13:55:23
Deli članek:

Branilec Espanyola v vlogi vratarja brez možnosti proti Benzemaju: Uh, kakšna lahka naloga za Real! (video)

Profimedia

Kraljevi klub iz španske prestolnice, Real Madrid, je v nedeljo spet prevzel vodstvo na lestvici španskega nogometnega prvenstva. Galaktiki so bili uspešni v gosteh pri Espanyolu, ki so ga premagali s 3:1 (1:1) ter se s tretjo zmago v sezoni, z devetimi točkami, povzpeli na vrh la lige.

Presenetljivo je bil večji del večernega nedeljskega dvoboja na zelenici stadiona na območju Cornelle de Llobregat izenačen. Real je povedel v 12. minuti, zadel je Vinicius Junior, v 43. minuti je Joselu poskrbel za izenačenje 1:1.

Domači so vse do 88. minute branili neodločen izid, ko je Karim Benzema popeljal Real v vodstvo, ter po desetih razgibanih dodatnih minutah zapečatil zmago s 3:1. Vratar Espanyola Benjamin Lecomte je skočil iz svojega polja, da bi ustavil napad Reala, a je prejel rdeči karton zaradi prekrška nad Danijem Ceballosom. Benzema je streljal s prostega strela, branilec iz Urugvaja Leandro Cabrera, ki je vskočil namesto vratarja, pa ni bil dorasel tej zahtevni nalogi in je žogo zgolj z očmi pospremil v svojo mrežo (v spodnjem posnetku od 2:20 naprej).

Real je tako rešil svoj popoln začetek sezone in se po treh tekmah znova povzpel na vrh lestvice z devetimi točkami. Madridčani so pred Real Betisom na podlagi boljše gol razlike.

"Bili smo precej počasni," trener Reala Carlo Ancelotti ni bil zadovoljen s predstavo. "Težko smo obvladovali intenzivnost tekme."