atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 23.08.2022 10:22:41

Bivši zvezdnik slovenske lige se je 'zlomil': Izgubil sem otroka ...

ALESFEVZER.COM
Pred časom je blestel v slovenski ligi, zdaj pa preživlja zelo težko obdobje.

Rifet Kapić je med feburarjem 2016 in januarjem 2018 nosil dres Gorice, kjer je močno opozoril nase in se preselil v švicarski Grasshoppers. Po tem je zamenjal še kar nekaj klubov, avguta lani pa je prišel v Sarajevo. Zdaj pa je klub sporočil, da je s Kapićem sporazumno prekinil pogodbo, na nogometaševo željo.


Kapić se je ob tej priložnosti odločil napisati pismo, v katerem je pojasnil določene stvari, objavili pa so ga na spletnem portalu Sportsport.ba. V njem je med drugim povedal tudi pretresljivo novico, da je izgubil otroka. Sodu je dno izbilo dogajanje po zadnji tekmi s Slobodo, ko je v 95. minuti zapravil enajstmetrovko za zmago. Znana je tudi zgodba, da sta ga napadla kriminalca in bila pozneje aretirana, najprej so mu odvzeli dragoceno uro, potem pa so to poskušali storiti tudi z njegovim avtom.
"Ko sem se odločil za prihod v Sarajevo, sem se tako odločil s srcem. Mesec pozneje se je na žalost zgodilo nekaj, kar me je pretreslo na vsakem koraku mojega življenja. Klub mi je v tistem trenutku stal ob strani, predsednik Mirvić me je zaščitil in zaradi tega sem zelo hvaležen. Ne glede na vse sem se trudil dajati svoj maksimum, toda strah v meni mi ni pustil, da se pokažem v najboljši luči. Ves čas sem bil pod pritiskom, ker se nisem počutil varnega, ne jaz ne moja družina. Konstantno so se pojavljale stvari, ki so kazale na to, da tu nisem varen, vseeno pa nisem želel dvigniti roke od kluba in želje pomagati svoji ekipi. Tudi takrat sem zagotovo dajal svoj maksimum. Kar se je zgodilo v zadnjih dneh, pa je bila kaplja čez rob, prav gotovo pa to ni bil edini razlog, zaradi katere sem se tako odločil. Vdrli so mi v  profil, osramotili so me z nekaterimi fotografijami, ki so bile obdelane s photoshopom. Prejšnje leto je bilo zelo težko zame, polno stresa, tako v poslovnem kot v zasebnem življenju. Pretrpel sem velike izgube, največja pa je izguba otroka. Mnoge bi vprašal, kako bi se oni počutili, če bi se znašli na mojem mestu in šli skozi vse to. FK Sarajevu sem hvaležen za vse, vsakomur posebej, od ekonoma Haćke naprej. Za svoje dobro in dobro moje družine sem prepričan, da je to najboljša odločitev za nas. Upam, da se bo Sarajevo z zmago v derbiju izvleklo iz krize, od danes pa sem njegov največji navijač;" se v prostem prevodu glasi čustveno pismo 27-letnega vezista Rifeta Kapića, ki je spet prost igralec.

Članki iz rubrike