Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.07.2022 10:36:48
Deli članek:

Ante Šimundža brez 'velikih besed', Ante Čačić brez mirnega spanca ... (video)

ludogorets.com

Ludogorec uspešen na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, zagrebški Dinamo presenetljivo brez zmage.

V torkovem večeru je bilo odigranih prvih sedem tekem 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, na delu so bili tudi Ante Šimundža in njegovi varovanci. Ludogorec je na svojem igrišču upravičil vlogo favorita v dvoboju z irskim Shamrockom, zelena zasedba iz Razgrada je slavila s 3:0 (2:0) in si praktično že zagotovila napredovanje. Junak večera je bil ciprski napadalec Pieros Sotiriou, ki se je že v prvem polčasu dvakrat vpisal med strelce, v izdihljajih dvoboja je za končni izid zadel Brazilec Igor Thiago. Žan Karničnik je sedel na domači klopi za rezervne igralce. "Ko v kvalifikacijah za ligo prvakov zmagaš s 3:0, moraš biti zadovoljen. To je dobra stvar. Zadovoljen sem z energijo, s celotno izvedbo, a za nami je šele prvi dvoboj. Naši tekmeci doma igrajo precej drugače, dela še nismo opravili," Ante Šimundža po prepričljivem uspehu po pričakovanju ni posegal po 'velikih besedah'.

Za največje presenečenje je poskrbel Škupi. Zasedbi iz Skopja pred spopadom z Dinamom tako rekoč nihče ni pripisoval niti promila možnosti, toda na Maksimirju se je z remijem 2:2 presenetljivo izognila porazu in zdaj sanja senzacijo. "Škupija ne smemo podcenjevati, toda v Evropi imamo več izkušenj, v Skopju bomo boljši. Zdaj so nasprotniki vendarle pod večjim pritiskom," je med drugim povedal domači trener Ante Čačić, ki do povratnega obračuna bržčas ne bo imel ravno mirnega spanca.

Izidi: Qarabag (Azerbajdžan) – Zürich (Švica) 3:2, Žalgiris (Litva) – Malmö (Švedska) 1:0, Pjunik (Armenija) – Dudelange (Luksemburg) 0:1, Ludogorec (Bolgarija) – Shamrock Rovers (Irska) 3:0, Midtjylland (Danska) - AEK Larnaka (Ciper) 1:1, Linfield (Severna Irska) – Bodø/Glimt (Norveška) 1:0, Dinamo Zagreb (Hrvaška) – Škupi (Severna Makedonija) 2:2; danes ob 18. uri: HJK (Finska) - Viktoria Plzen (Češka); ob 19. uri: Maccabi Haifa (Izrael) – Olympiacos (Grčija); ob 20. uri: Dinamo Kijev (Ukrajina) – Fenerbahče (Turčija), Ferencvaros (Madžarska) - Slovan Bratislava (Slovaška); ob 20.15: Maribor (Slovenija) – Šerif Tiraspol (Moldavija)