Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.07.2022 00:32:44
Deli članek:

L'Equipe objavil seznam za odstrel, ki ga pripravil Kylian Mbappe! Kdo zapušča PSG?

Profimedia

Ko je Mbappe podaljšal pogodbo s Parižani in tako prekinil dolgo trajajočo sago o njegovem mega prestopu (domnevno v Real), je v roke dobil, ne le milijonov, ampak tudi velikansko moč odločanja.

Mladi francoski zvezdnik je postal alfa in omega PSG-ja, po novem tudi (so)odloča, kdo prihaja v klub in predvsem, kdo ga zapušča. Doslej ni bilo nogometaša, ki bi tako neposredno odločal od sestavi ekipe.

Jasno je, da sta že odhoda trenerja Mauricia Pochettina in športnega direktorja Leonarda posledica želje Mbappeja, takisto prihod Luisa Camposa - družinskega prijatelja Mbappejevih. Fant je odobril tudi prihod novega trenerja Christopha Galtierja.

In igralski kader? Francoski ugledni časnik L'Equipe je objavil seznam desetih nogometašev, ki jih Mbappe ne želi več imeti za soigralce. Vsi na seznamu so prosti in si lahko izberejo novega delodajalca.

To so: Mauro Icardi, Julian Draxler, Ander Herrera, Georginio Wijnaldum, Rafinha, Eric Junior Dina Ebimbe, Sergio Rico, Idrissa Gueye in pogojno tudi Abdou Diallo, ki še ni dokončno prečrtan. Ekipo je že prej zapustil Angel di Maria, na izhodnih vratih pa je že dalj časa tudi Neymar. Ko beseda nanese na Lionela Messija, Mbappe zanj zastavi svojo besedo. To pomeni, da bo vodstvo pariškega kluba z Argentincem začelo pogovore o novi pogodbi.