Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.06.2022 19:21:44

Bizarno, nekdanjega člana navijaške skupine izvolili za novega predsednika kluba!

Profimedia
Novi predsednik nemškega nogometnega prvoligaša iz Berlina Herthe je Kay Bernstein, nekdanji član Herthine navijaške skupine ultrašev. Izvolitev 41-letnega Bernsteina je bilo precejšnje presenečenje, v današnjih volitvah je premagal kandidata, ki mu je bilo naklonjeno vodstvo kluba, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Bernstein, komunikacijski menedžer, nima predhodnih izkušenj v klubski administraciji, a je kljub temu v nedeljo prejel 1670 glasov od 3016 veljavnih glasovnic.

Premagal je nekdanjega poslanca v nemškem zveznem parlamentu iz Krščansko demokratske unije - CDU, Franka Steffla, ki se je tudi potegoval za predsednika Herthe in je prejel 1280 glasov. Kandidiral je tudi Marvin Brumme, ki je prejel 26 glasov.

Izvolitev Bernsteina so njegovi volivci pospremili z glasnimi vzkliki, saj so navijači slavili opazno zmago.

Bernstein je dejal, da se klub nahaja v "intenzivni negi" in da ga lahko zdaj "ozdravijo od znotraj", da bo postal spet zdrav.



Prejšnji predsednik Werner Gegenbauer je po nesoglasjih z glavnim investitorjem Larsom Windhorstom odstopil po 14 letih na mestu predsednika Herthe.

Berlinčani so si v dodatnih kvalifikacijah zagotovili obstanek med bundesligaško elito, potem ko so izločili Hamburg.

Hertha je v začetku junija nastavila novega trenerja. Na klop se bo uradno s 1. julijem usedel 43-letni nemški nogometni trener in nekdanji igralec Sandro Schwarz. Naloge športnega direktorja v tem klubu sicer opravlja nekdanji nemški nogometaš slovenskega porekla Fredi Bobič.

Schwarz je naslednik začasnega slovitega stratega Felixa Magatha, ki je bil na klopi Herthe zgolj tri mesece. Magath je vskočil, potem ko so pri Herthi po devetih tekmah brez zmage odpustili trenerja Tayfuna Korkuta.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike