hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

vreme, nevihta, oblak, neurje Svet24.si

Arso izdal oranžno opozorilo: prihajajo ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

dragic Ekipa24.si

Ste videli, slišali? Dragićev govor soigralcem v...

katja-in-katka-bogataj Njena.si

Katja in Katka Bogataj: Najin otrok bo imel dve ...

filip flisar monika vuk Ekipa24.si

Ločila se je od Flisarja - zdaj je slovenska ...

ue
ue
0 29.05.2022 07:18:39

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači Liverpoola preskakovali ograjo, solzivec šprical na vse strani! (video)

Profimedia
Začetek finala lige prvakov je bil prestavljen.

Dvoboj se je začel z več kot polurno zamudo, razlog je bil, da del tribun, na katerih so bili navijači Liverpoola, še niti približno ni bil zaseden. Organizatorji so sprva na semaforju kot razlog za zamudo navedli varnostne razloge, nato pa je bilo rečeno, da gre za "prepozen prihod navijačev".

To je razjezilo številne privržence Liverpoola, ki so na družbenih omrežjih poročali, da so pred stadionom čakali več ur. Posnetki prikazujejo včasih kaotične prizore na vhodih in dolge čakalne vrste okoli arene. Uefa je nato kot uraden razlog za zamudo navedla, da je na tisoče navijačev želelo vstopiti na stadion s ponarejenimi vstopnicami.


To je povzročilo zastoje pri vstopu na stadion, zato je Uefa prestavila začetek finala, da bi si tekmo lahko ogledalo čim več navijačev z veljavnimi vstopnicami, so sporočili iz Uefe. Policija je uporabila solzivec, so še sporočili iz Uefe in izrazili sočutje do tistih, ki so jih prizadeli incidenti, ter napovedala, da bo sodelovala s francosko policijo in francosko nogometno zvezo.

Pariška policija je takoj po tekmi v prvi bilanci sporočila, da je zabeležila 68 aretacij in 238 poškodovanih okoli finala lige prvakov.

Ob 1.20 zjutraj je policija objavila, da je bilo pred, med in po zmagi Real Madrida nad Liverpoolom z 1:0 aretiranih 68 ljudi. Poškodbe so bile "lažje narave", oskrba je potekala na kraju samem. Za zdaj ni znano, koliko je bilo poškodovanih zaradi velikih težav pri vstopu na stadion in uporabe solzivca na vhodu.

Članki iz rubrike