Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 18.05.2022 15:15:46

Nova drama v Barceloni! Nogometaši ostali brez plače, predsednik in uprava pa na nasprotnih bregovih!

Profimedia
Nove finančne težave na Camp Nouu.

Katalonski ponos je pod nekdanjim vodstvom zabredel v hudo finančno krizo, ki je pred začetkom letošnje sezone iz Barcelone izgnala tudi največjega nogometaša v zgodovini kluba Lionela Messija. Nova uprava pod vodstvom Joana Laporte naj bi klub v najkrajšem možnem času skušala postaviti na noge, ga vrniti na pota stare slave in glede na odmevne tarče v prestopnih rokih se je zdelo, da je velik del finančnega problema čudežno rešen.

Za tiste, ki dogajanje pri španskem velikanu spremljajo od blizu, je bilo jasno, da je realna slika precej drugačna. Iz katalonskih medijev v zadnjih dneh prihajajo novice, da je stanje v klubskih blagajnah še vedno alarmantno in da bi lahko imel klub celo težave z izplačilom junijskih plač. Vse skupaj seveda postavlja pod vprašaj tudi morebiten prihod enega najboljših napadalcev v zadnjih letih Roberta Lewandowskega, ki naj bi s Katalonci sicer že dorekel vse podrobnosti prestopa.



Glavno rešitev Barcelone v tem trenutku predstavlja posel televizijskih pravic. Laporta naj bi imel na mizi dve ponudbi; prva prihaja s strani investicijskega sklada CVC, ki je v letošnji sezoni sklenil dogovor z La Ligo, druga, finančno donosnejša, a na dolgi rok tudi precej bolj obvezujoča, pa prihaja s še ene investicijske banke Goldman Sachs. Predsednik katalonskega ponosa se nagiba k slednji, večina izvršnega odbora pa podpira ponudbo CVC, saj je ta varnejša tudi z vidika finančnega fair-playja.

Kakorkoli se bodo že na Camp Nouu odločili, morajo to storiti čimprej.

Članki iz rubrike