Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
NU
NU
11.04.2022 17:21:41
Deli članek:

BOMBA: Abramovič kupuje ŠPANSKEGA VELIKANA?!

Profimedia

Pojavile so se govorice, da se Roman Abramovič zanima za nakup španskega velikana.

Romanu Abramoviču se je zaradi stikov s Kremljem znašel na udaru sankcij. EU in Velika Britanija sta zamrznili vse premoženje, med drugim se je v svojevrstni hibernaciji znašel tudi Chelsea. Tabloid Daily Mail celo piše, da so stvari prišle tako daleč, da je Abramovič pred časom prosil svoje bogate prijatelje, če mu posodijo denar.

A po drugi strani prav z Otoka zelo zanimive novice oziroma govorice. Abramovič naj bi se namreč pripravljal za nakup španske Valencie. Nekdanji španski prvak je še naprej v rdečih številkah, preteklo poslovno leto baj bi zabeležili 31 milijonov evrov minusa, tudi napovedi za prihodnost pa so vse prej kot obetavne. Mlinski kamen okoli vratu predstavlja tudi nedokončani novi stadion.

Lastnik kluba Singapurec Peter Lim je klubu že posodil 40 milijonov evrov, a išče izhod iz te situacije in želi Valencio čim prej prodati. Zanimanje je javno izrazil španski podjetnik Miguel Zorio, ki trdi, da je Valencia Abramovičovo ponudbo namenoma posredovala medijem. "Peter Lim je skušal klub prodati za 250 milijonov evrov Londonu, a mu ni uspelo," je za lokalne medije povedal Zorio.