Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.03.2022 12:04:42
Deli članek:

KAAAJ?! Ta poteza med minuto aplavza za Ukrajince ŠOKIRALA JAVNOST! Trener Chelseaja IZGUBIL ŽIVCE! (video)

Profimedia

Navijači Chelseaja so s svojimi vzkliki dvignili ogromno prahu.

Podporo Ukrajini na zadnjih tekmah izražajo tudi premierligaški klubi, stadione na Otoku krasijo ukrajinski simboli, pred vsako tekmo pa sledi poseben protokol, del katerega je tudi minuta aplavza Ukrajini. Nič drugače ni bilo pred sobotnim obračunom na Turf Mooru, kjer se je domači Burnley pomeril s Chelseajem.

Londončani so vknjižili prepričljivo zmago, s katero so se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, a se je poleg rezultata v središču pozornosti znašla tudi poteza njihovih navijačev. Med omenjeno minuto aplavza za Ukrajino, so gostujoči navijači začeli vzklikati ime Romana Abramoviča, dolgoletnega lastnika kluba, ki se zaradi 'protiruskih' sankcij umika iz Chelseaja. Domači navijači so na skandiranje odgovorili z glasnimi žvižgi, po tekmi pa je o incidentu spregovoril tudi strateg Londončanov Thomas Tuchel.

"To ni bil pravi trenutek za takšno početje. Če stojimo skupaj in izkazujemo solidarnost, potem moramo vsi izkazovati solidarnost. Če umre neka pomembna oseba iz našega ali kateregakoli drugega kluba, bomo to spoštovali z minuto molka in takrat ni pravi čas za druga sporočila. S tem aplavzom pošiljamo sporočilo v Ukrajino in pri tem bi moralo ostati," je bil do podpornikov oster nemški trener.