Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 03.03.2022 15:04:26

OSEBNA DRAMA Andrija Ševčenka, ki je ŠOKIRAN nad odločitvijo mame in sestre: "Za mene nogomet več ne obstaja!"

Profimedia
Morda največja ukrajinska športna legenda v teh dneh preživlja pravi pekel.

Tako kot vsi Ukrajinci, tudi Ševčenko krvavi v duši. Odkar so Rusi vkorakali v njegovo državo, z grozo spremlja dogajanje v domovini, kjer se rušijo mesta in umirajo ljudje. V pogovoru za angleški Sky News je nekdanji ukrajinski reprezentant in tudi selektor odprl svojo dušo.

"Ponosen sem, da sem Ukrajinec. To je zelo težak trenutek za mojo državo, za moj narod, za mojo družino," je pripovedoval Ševčenko in razkril, da stalno prosi mamo in sestro, da bi jih rešil, jima pomagal zbežati iz države, a stalno zavračata njegovo pomoč. "Mama in sestra sta v Kijivu in preživljata to grozo. Ljudje umirajo, otroci umirajo. Projektili so usmerjene proti našim domovom. Moramo zaustaviti to vojno!"


Kot je dejal 45-letni Ukrajinec, se vsakih 20 minut pogovarja z mamo in sestro, saj je Kijiv stalno tarča napadov. "Moja mama in sestra sta takšni kot številni Ukrajinci. Ne želita zapustiti svojega doma. Pravita, da bosta ostali in se borili za svobodo. Stalno ju nagovarjam, da bi ju spravil na varno, a sta neomajni in stalno ponavljata eno in isto - ne želita zapustiti Ukrajine."

Ševčenko z ženo in štirimi otroki živi v Londonu. Poldrugi mesec je že brez službe, saj je moral sredi januarja zaradi slabih rezultatov (ob sedmih porazih je dosegel le eno zmago) zapustiti klop Genoe.

Nekdanji dobitnik Zlate žoge (2004) in v svojem času - predvsem, ko je nosil dres Milana - eden najboljših nogometašev na svetu, se strinja z odločitvijo mednarodnih športnih organizacij, ki so ruske športnike skoraj vse po vrsti izločile iz svojih tekmovanj. "Za mene nogomet več ne obstaja. Vsako jutro se zbudim in mislim na svoj narod, kaj bo z mojo državo. Potrebujemo diplomatsko rešitev. Ruska agresija se mora čim hitreje končati."

Članki iz rubrike