favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 29.11.2021 21:55:04

Lionel Messi še s svojo SEDMO ZLATO ŽOGO, izjemen uspeh Oblaka in tudi - Handanovića!

Profimedia
V Parizu so podelili najprestižnejšo individualno nagrado v nogometnem svetu - zlato žogo.

Na gala prireditvi v Parizu, na nogometnih oskarjih, so podelili nagrade za najboljše nogometaše, nogometašice, trenerje in tudi najboljši klub v iztekajočem se letu 2021. Zlato žogo je na koncu še sedmič v svoji karieri osvojil Lionel Messi, ki je v boju za najprestižnejšo individualno nagrado v nogometnem svetu premagal odličnega Poljaka Roberta Lewandowskega, tretji je bil Chelseajev vezist Jorginho, ki je v prejšnji sezoni osvojil tako evropsko prvenstvo z Italijo kot ligo prvakov z modrimi iz Londona. 

Zelo pomembno vlogo je na tej prireditvi odigral tudi kapetan slovenske reprezentance, odlični vratar Atletica Jan Oblak, ki je osvojil tretje mesto v konkurenci najboljšega vratarja. Zmagal je prvi čuvaj mreže italijanske izbrane vrste Gianluigi Donnarumma, drugi je bil vratar Chelseaja Edouard Mendy. Med deseterico se je uvrstil tudi drugi odlični slovenski čuvaj mreže, Samir Handanović, ki je osvojil deseto mesto. 

Najboljši mladi nogometaš za leto 2021 je postal fantastični dragulj Barcelone Pedri (za njim sta se zvrstila Jude Bellingham in Jamal Musiala), Barca pa je domov odnesla tudi nagrado za najboljšo nogometašico, to je postala Alexia Putellas. Prvič so podelili tudi novo nagrado, nagrado za najboljšega napadalca, ta je romala v roke Roberta Lewandowskega, ki je tako dobil nekakšno tolažilno nagrado. Za najboljši klub je bil izbran angleški Chelsea.   

Članki iz rubrike