palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 28.11.2021 09:20:26

Težko je verjeti, toda s XAVIJEM je BARCELONI to uspelo PRVIČ (video)

Reuters
Katalonski velikan v končnici strl Villarreal.

Nogometaši Barcelone po slabem začetku pod vodstvom novega trenerja Xavija Hernandeza počasi prihajajo k sebi. V 15. krogu so v gosteh s 3:1 premagali Villarreal, prišli do šeste zmage v la ligi in druge zaporedne, na lestvici pa se vsaj začasno dvignili na peto mesto. Verjeli ali ne, so Katalonci prvič v dozdajšnjem delu prvenstva slavili v gosteh, uspelo jim je v petem poskusu. Pred tem sta bila na svojem igrišču boljša Atletico Madrid in Rayo Vallecano, dvoboja s Cadizom in Celto sta se razpletla z neodločenim izidom. 

Villarreal, lanskega zmagovalca evropske lige, so Katalonci strli šele v končnici. V prvem polčasu ni bilo golov, Nizozemec Frenkie de Jong jih je v 48. minuti popeljal v vodstvo, toda domači rezervist Samuel Chukwueze je v 76. minuti izenačil. Kazalo je, da bo Barcelona spet ostala brez zmage, a v 88. minuti jo je rešil še en Nizozemec Memphis Depay. Končni izid je v sodnikovem dodatku z bele pike postavil Philippe Coutinho.


Katalonci so na lestvici med drugim prehiteli Rayo Vallecano, ki je v Valencii iztržil neodločen izid 1:1. Domači so v 19. minuti uspešno izvedli najstrožjo kazen, strelec gola je bil Carlos Soler, v 64. minuti je izenačil Isi Palazon. V preostalih dveh sobotnih tekmah je Celta v gosteh ugnala Alaves z 2:1, Mallorca in Getafe pa sta se razšla brez golov.

Vodilni Real Madrid bo danes gostil Sevillo, drugouvrščeni Real Sociedad bo gostoval pri Espanyolu, Atletico Madrid Jana Oblaka pa se bo v gosteh meril s Cadizom. V današnjem sporedu je še tekma Betis - Levante, Osasuna in Elche se bosta merila v ponedeljek.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike