finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

bled-hotel-rose, lina-majcen Njena.si

FOTO: Vroča noč in seksi glamur Line iz Kmetije

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

sta
sta
0 24.11.2021 18:15:19

Preiskave davčnih utaj v portugalskem nogometu

Portugalsko pravosodje je danes sporočilo, da je odprlo številne preiskave nogometnih klubov v zvezi z utajo davkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S pomočjo 40 davčnih inšpektorjev in 50 žandarjev so oblasti v sredo izvedle okoli dvajset preiskav v prostorih klubov, podjetjih, s katerimi klubi sodelujejo, ter odvetniških pisarnah, je sporočilo portugalsko državno tožilstvo.

Gre za "sum sklepanja dogovorov med nogometnimi klubi in zastopniki, namen katerih je prikrivanje prihodkov davčnim organom", še dodaja tožilstvo.


Zneski prevar so ocenjeni na okoli 15 milijonov evrov in se nanašajo na profesionalne nogometaše. Imen niso razkrili. Po poročanju portugalskih medijev se nepravilnosti očitajo predvsem Bragi in Vitorii iz Guimaraesa, na novinarska vprašanja pa se iz klubov niso odzvali.

Preiskave so posledica analize podatkov, zaseženih marca 2020 med "operacijo offisde", preiskavo, ki se od leta 2015 ukvarja z davčnimi utajami, piše AFP.

V ponedeljek so denimo opravili racijo tudi v prostorih nogometnega kluba Porto zaradi suma davčne utaje, ki vključuje plačila provizij pri prestopih igralcev v skupni vrednosti več kot 20 milijonov evrov.

Značke: nogomet, portugalska

Članki iz rubrike