stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.11.2021 16:08:31

Lyon po incidentu do nadaljnjega brez gledalcev

Po incidentu na nedeljski tekmi francoske nogometne lige med Lyonom in Marseillom, ko so domači navijači v nogometaša gostujoče ekipe Dimitrija Payeta vrgli plastenko z vodo, je vodstvo francoske lige (LFP) napovedalo, da bo do konca preiskave prepovedalo obisk gledalcev na tekmah ekipe Olympique Lyon, poroča francoski časnik L'Equipe.

Francoskega reprezentanta Payeta je že v uvodu tekme med izvajanjem kota v glavo zadela plastenka. Sodnik je tekmo najprej prekinil, po dveh urah pa jo je odpovedal.

Na incident se je ostro odzvala tudi francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu, ki je napovedala spremembe, s katerimi bi v takšnih primerih bolje zavarovali športnike.



Zdaj je reagiralo še vodstvo lige in po današnjem sestanku disciplinske komisije odločilo, da bo kot varnostni ukrep izreklo popolno prepoved obiska gledalcev na stadionu v Lyonu. Končno odločitev o morebitnih ukrepih zoper klub pa bodo na zvezi sprejeli 8. decembra. Začasna prepoved pomeni, da bo Olympique Lyon brez gledalcev igral na domači tekmi proti Reimsu 1. decembra.

LFP bo 8. decembra sprejela tako odločitev glede morebitne kazni za Lyon kot tudi o tem, kakšna bo usoda prekinjene nedeljske tekme.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike