sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
2 20.11.2021 20:50:45

VROČ derbi L'poola in Arsenala! Klopp in Arteta sta si takole skočila v lase, potem so jih razbili! (VIDEO)

Profimedia
Nogometaši Liverpoola so dobili derbi 12. kroga angleške nogometne lige. S 4:0 so doma premagali londonski Arsenal in se vsaj začasno vrnili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Za vodilnim Chelseajem zaostajajo štiri točke, jih pa v nedeljo lahko prehiti Manchester City, ki bo svojo tekmo tega kroga takrat igral proti Evertonu.

Arsenal je v zadnjem času kazal odlično formo, zmagal je na šestih zaporednih tekmah in na lestvici prišel na peto mesto. Na drugi strani se je Liverpool ubadal s številnimi zdravstvenimi težavami, njegove predstave niso bile tako prepričljive. Čeprav so tudi tokrat nastopili oslabljeni, pa so bili nogometaši Liverpoola v vlogi favorita, saj so na zadnjih petih tekmah proti Arsenalu na domačem igrišču vselej zmagali.

In to jim je uspelo tudi tokrat. Bili so precej boljši tekmec, njihova zmaga bi lahko bila tudi izdatnejša. Začetek tekme je sicer minil v enakovredni igri, sredi polčasa pa so gostitelji prevzeli pobudo in začeli nizati nevarne akcije. Nekaj časa jih je gostujoči vratar Aaron Ramsdale še zaustavljal, ubranil je strele Sadia Maneja, Mohameda Salaha in Trenta Alexander-Arnolda, v 39. minuti pa je vendarle klonil. Alexander Arnold je z desne strani natančno podal žogo pred vrata, Mane pa je z glavo natančno streljal.

Na začetku drugega dela se na igrišču ni veliko spremenilo. Domači so napadali, Alex Oxlade-Chamberlain je zapravil prvo priložnost v tem delu, Diogo Jota pa je bil v 52. minuti bolj zbran. Pri tem mu je pomagal gostujoči nogometaš Nuno Tavares, ki mu je nerazumljivo podal žogo.

Jota je imel še eno veliko priložnost, spet se je izkazal Ramsdale, vse svoje znanje pa je pred tem na drugi strani moral pokazati tudi Alisson Becker, ko se je v ugodnem položaju znašel Pierre-Emerick Aubameyang.

Londončani so v drugem delu igrali napadalneje, Liverpool pa je izid poskušal povečati s protinapadi, v 74. minuti je enega od teh tudi uspešno zaključil. Udarila je naveza Mane - Salah, Senegalec je bil podajalec, Egipčan pa je žogo le potisnil v mrežo. A to še ni bilo vse, v 77. minuti je Takumi Minamino še izkoristil podajo Alexander-Arnolda in postavil končni izid.

Že ob izidu 0:0 sta si v lase skočila Jürgen Klopp in Mikel Arteta. Posnetek njunega spora pa spodaj. 

Chelsea je danes s 3:0 v gosteh premagal Leicester, izgubil pa je četrtouvrščeni West Ham, z 0:1 je klonil v Wolverhamptonu. Novo blamažo si je dovolil Manchester United, z 1:4 je izgubil proti Watfordu, s tem pa se je še bolj zamajal stolček njegovemu trenerju Oleju Gunnarju Solskjaerju.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike