Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.11.2021 20:29:16
Deli članek:

LEGENDARNI VETERAN se je vrnil v Barcelono, njegova plača pa OSUPNE

Profimedia

Novi trener katalonskega velikana Xavi Hernandez je že pošteno zavihal rokave, tudi vrnitev Danija Alvesa je del njegovega velikega načrta.

Dani Alves je od septembra brez kluba, takrat se je namreč razšel s Sao Paulom, potem ko je malo pred tem z brazilsko olimpijsko kolajno v Tokiu osvojil zlato kolajno. Zdaj bi se rad vrnil na najvišjo raven, da bi kandidiral za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Predvsem pa bi rad pomagal Barceloni, s katero je stkal prav posebno vez.

Osemintridesetletni Brazilec je že pred tem ponudil takšno ali drugačno pomoč svojemu nekdanjemu klubu, a jo je takratni trener Ronald Koeman zavrnil, zdaj pa se je s Xavijem dogovoril, da bo kar okrepil ekipo, ki se je v prvem delu letošnje sezone znašla v težavah - v španski la ligi je trenutno na skromnem devetem mestu. Po mnenju trenerja bo Alves s svojimi izkušnjami in nespornim znanjem dobrodošel v slačilnici, na mestu desnega branilca pa bo predstavljal dobrodošlo konkurenco Serginu Destu in Oscarju Minguezi. Predvsem pa je Xavi prepričan, da kljub letom še vedno premore dovolj kvalitete za to raven.

Najbolj zanimivo pri odmevnem dogovoru z Alvesom je plača, ki jo bo prejemal v Barceloni. Nastopal bo tako rekoč brezplačno, s tem je pokazal razumevanje za težko finančno stanje na Camp Nou. Zaradi pravila la lige bo uradno njegova plača znašala natančno en evro na teden, torej približno štiri evre na mesec oziroma 52 evrov na leto. Pomagal bo iz čiste ljubezni do kluba.

Alves je za Barcelono nastopal med letoma 2008 in 2016, v tem času pa je na 391 tekmah dosegel 21 zadetkov, predvsem pa je osvojil šest naslovov španskega prvaka in tri naslove v ligi prvakov, skupaj 23 lovorik. Po odhodu iz katalonske prestolnice je nosil dres Juventusa, PSG-ja in nazadnje Sao Paula.

Profimedia