sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 07.11.2021 20:11:13

Črnigojeva Venezia ugnala Romo Joseja Mourinha

Profimedia
Venezia, za katero je slovenski reprezentant Domen Črnigoj odigral prvi polčas, je v 12. krogu italijanskega nogometnega državnega prvenstva ugnala Romo s 3:2 (1:2). Beneški klub je tako napredoval na 15. mesto, varovanci Portugalca Joseja Mourinha pa so zdrsnili na šesto in imajo 13 točk zaostanka za vodilnim Napolijem, ki je z Verono igral 1:1.

Napoli je tako začasno sam na vrhu serie A, ima namreč 32 točk, eno več od drugega Milana, osem točk zaostanka pa ima Inter Samirja Handanovića. Za konec današnjega sporeda se bosta ob 20.45 pomerila prav Milan in Inter v 175. derbiju della Madonnina v serie A.

V Benetkah je v zgodnjem popoldanskem obračunu Venezia presenetila Romo. Po prvem polčasu je sicer bolje kazalo Rimljanom, ki so vodili z 2:1 po zadetkih Eldorja Šomurodova (43.) in Tammyja Abrahama (45.). Za domače je v tretji minuti zadel Mattia Caldara. V drugem polčasu pa sta za preobrat in tretjo zmago v sezoni poskrbela Mattia Aramu (65.) in David Okereke (74.).

Napoli je danes gostil Verono, ostal neporažen po dvanajstih tekmah, a iztržil le remi. Verona je povedla v 13. minuti po golu Giovannija Simeoneja, pet minut kasneje pa je izenačil Giovanni Di Lorenzo. Verona je zaključek dvoboja dočakala le z devetimi igralci v polju, potem ko sta bila izključena Daniel Bessa in Nikola Kalinić, a Neapeljčani v petih minutah sodnikovega dodatka niso uspeli streti gostov.

Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec, ki je branil celo tekmo, je bil s Salernitano nemočen proti Laziu. Iz svoje mreže je pobral tri žoge, potem ko so bili za Rimljane natančni Ciro Immobile (31.), Pedro (36.) in Luis Alberto (69.). Salernitana ostaja predzadnja, Lazio pa je z 21. osvojeno točko prehitel Romo na petem mestu.

V popoldanskem sporedu sta se zmag veselila tudi Bologna in Udinese. Prva je z 2:1 ugnala Sampdorio, Videmčani pa so bili po preobratu boljši od Sassuola s 3:2.

V soboto je Atalanta Josipa Iličića, ta je v igro vstopil v 63. minuti, v gosteh premagala Cagliari z 2:1, Juventus je z 1:0 doma premagal Fiorentino, Spezia pa je bila z 1:0 boljša od Torina.

Že v petek sta se Empoli in Genoa razšla brez zmagovalca (2:2). Leo Štulac je za Empoli igral do 59. minute, Petar Stojanović pa je manjkal zaradi rumenih kartonov. Remi je bil usoden za trenerja Genoe Davideja Ballardinija, na klopi pa ga je danes zamenjal sloviti Andrij Ševčenko.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike