zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
1 02.11.2021 21:13:16

VRNIL SE JE! Benjamin Šeško zaigral v Nemčiji, takole se je končalo!

Profimedia
Z dvema tekmama se je začel torkov spored elitne nogometne lige prvakov.

Od Slovencev je bil dejaven Benjamin Šeško, ki je s Salzburgom v skupini G vpisal prvi poraz, avstrijske prvake je z 2:1 ugnal Wolfsburg. Mladi napadalec je priložnost dočakal s klopi, v zadnje pol ure pa je tudi nevarno zapretil nemškim vratom.

Wolfsburg, ki je pred kratkim zamenjal trenerja, je domači obračun odlično začel. Že v tretji minuti je bil po podaji Yannicka Gerhardta natančen Ridle Baku. Avstrijski prvaki so v 30. minuti izenačili prek Maximiliana Wöberja. Šeško je v igri vstopil tri minute po novem vodstvu Nemcev, ko je za 2:1 zadel Lukas Nmecha.



Osemnajstletni nekdanji član Domžal je izpustil zadnje štiri tekme Salzburga zaradi poškodbe in se vrnil v ligi prvakov, kjer je že pred tem odigral dve tekmi. Na zadetek tudi po tretjem nastopu v tem tekmovanju še čaka, nevarno pa je mladenič zapretil v 84. minuti, ko je sprožil z okoli 30 metrov, a je sijajno posredoval vratar Koen Casteels. Rezultat se do konca ni več spremenil, Salzburg pa vseeno ostaja na vrhu skupine G s sedmimi točkami, Wolfsburg je začasno drugi s petimi. V skupini G bo ob 21. uri še obračun Sevilla - Lille.

V skupini H sta se pomerila Malmö in Chelsea. Čeprav so se Švedi dobro branili proti lanskim zmagovalcem v tem tekmovanju, je v drugem polčasu londonski predstavnik strl domače moštvo. V 56. minuti je lepo podajo Calluma Hudson-Odoia v vodstvo pretvoril Hakim Ziyech. Modri so imeli tudi v nadaljevanju več od igre in kar nekaj priložnosti, a zadeli niso več.

Članki iz rubrike