Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

jože-mastnak Njena.si

Prihaja Ljubezen na vasi, kjer bo kraljeval Jože ...

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
0 31.10.2021 13:03:09

VROČE IZ BARCELONE ... Laporta: Xavi ni edini kandidat! Xavi: Zdaj, ko ni več Messija, lahko pridem!

Profimedia
Barcelona je na prelomnici. Odhod osovraženega Ronalda Koemana na tekmi z Alavesom sicer še ni prinesel pozitivnega premika, a vsi čakajo prihod novega trenerja.

Za zdaj kot vršilec dolžnosti na klopi ostaja trener B-ekipe Sergi Barjuan. Koliko časa še, je vprašanje. Legenda kluba Xavi je že res prvi izbor, predvsem javnosti, a predsednik Joan Laporta izpostavlja, da ni edini kandidat.

Katalonski Sport je zapisal, da sta Xavi in Barcelona že dosegla dogovor o trajanju sodelovanja in vseh finančnih podrobnostih. Pogodba naj bi trajala do konca sezone 2023/24, torej dve celotni s preostankom te sezone. Drugi igralec kluba po številu nastopov (767), pred njim je le Messi (778) naj bi na Camp Nou pripeljal celotno strokovno ekipo, torej vse svoje sodelavce.



Laporta na drugi strani opozarja, da uprava razmišlja o več možnostih za trenerja, da nikakor ne želi hiteti: "Ne želim razkriti, katere so te možnosti. To bi bilo neprofesionalno. Sicer pa razmišljamo tako kratkoročno kot tudi dolgoročno. Sergi bo tu toliko časa, dokler ne bomo našli najboljše rešitve. On to razume, je Barcelonin človek in odlično opravlja svoje naloge. Obenem pa dobro pozna to ekipo."

Kaže da navijačev druge možnosti ne zanimajo, želijo Xavija, zanj so namreč prepričani, da bo Barcelonin voz potegnil navzgor, da bo z njim sledil preporod kluba. Za nameček je Xavi že prej, ko je bil kandidat za trenerja, izjavil, da je njegov pogoj za prihod na vročo katalonsko klop odhod Lionela Messija. Dobro obveščen španski novinar Javier Matallanas je, denimo, zapisal: "Xavi ni želel prevzeti Barcelone, dokler je bil Messi še v klubu."

Značke: barcelona, laporta, xavi

Članki iz rubrike