Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.10.2021 17:00:28

Član LEGENDARNE GENERACIJE velikana brez ovinkarjenja! Družbena omrežja so greznica za izlivanje najslabših ljudi

Profimedia
Nekdanji angleški nogometni reprezentant Phil Neville je močno kritiziral dogajanje na družbenih omrežjih, povezanih s komentiranjem dogajanja v svetu nogometa. Senzacionalizem presega vse zdrave meje, sama omrežja pa so postala "greznica za izlivanje najslabših izmed najslabših", njegove besede za ameriški časnik povzema agencija Reuters.

Nekdanji član Manchester Uniteda, ki trenutno deluje kot trener Interja Miamija v ameriški prvi ligi, se je obregnil predvsem ob kritiko trenerjev na družbenih omrežjih. Kot je ocenil za Miami Herald, so razprave postale izključno senzacionalistične, napadi na trenerje pa so se izrodili v ustrahovanje in psihično nasilje.

Navedel je primera trenerja Manchester Uniteda Oleja Gunnarja Solskjaerja in nekdanjega trenerja Newcastla Steva Brucea, ki je odšel po prodaji kluba savdijskim vlagateljem, kot nekaj, kar je po njegovem preseglo vse meje dobrega okusa. "Primer Steva Brucea je bila oblika maltretiranja, odvratnega obnašanja, 'trolanja', s tako ogabnimi stvarmi se še nisem srečal v mojem življenju," je bil ogorčen Neville.


"Družbena omrežja so popolna greznica za izlivanje najslabših izmed najslabših," je kritičen Neville, ki je kot primer senzacionalizma izpostavil tudi odzive po visokem porazu Manchester Uniteda proti Liverpoolu pretekli konec tedna.

Neville je izpostavil primer iz leta 1996, ko je sam bil član ekipe Uniteda, ki je izgubila ligaško tekmo z 0:5. "Naslednji teden smo nato izgubili še s 3:6, pa smo v isti sezoni osvojili naslov," njegove besede za Miami Herald še povzema Reuters. "To se dogaja v nogometu. Dandanes pa je senzacionalizem ušel izpod nadzora."

"Take stvari so se dogajale in se je United vrnil in prišel do naslova ... Razlika je samo v tem, da takrat ni bilo milijarde ljudi na Twitterju, ki so mislili, da vedo najbolje o vsem."

Članki iz rubrike