mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 08.10.2021 08:35:56

BIZARNO! S takimi pogodbami BARCELONO pahnil v veliko sr*nje, noro, kaj so podpisovali v klubu!

V javnost so prišle nove podrobnosti o nerazumnih pogodbah, ki jih je s svojimi igralci sklepal nekdanji predsednik Barcelone.

Enajst milijonov evrov nagrade za vsaj polovico odigranih tekem. 1,2 milijona za uvrstitev v izločilne boje v ligi prvakov. 3,6 milijona evrov za osvojitev trojčka. Petnajst milijonov evrov bonusa samo za nadaljnjo zvestobo klubu po poteku pogodbe. To je le nekaj naravnost neverjetnih klavzul v eni od pogodb, kakršno je nekdanji predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu podpisal z enim od dolgoletnih igralcev kluba.


Spet drugi je imel poleg fiksne plače v pogodbi prav tako neverjetne bonuse, med drugim je za ostanek v klubu v sezoni 2020/21 prejel 6,7 milijona evrov, pred začetkom letošnje sezone 2,8 milijona evrov, pred začetkom naslednje pa 5,6 milijona. Ob tem bi za nastop na vsaj polovici tekem v prvi sezoni po prenovi pogodbe prejel 2 milijona evrov, procent odigranih tekme pa je z vsakim letom nižji, znesek pa nespremenjen.

Imeni obeh nogometašev ostajata neznanka, do obeh pogodb pa so se dokopali na najbolj priljubljenem katalonskem radiu in podrobnosti ponudili javnosti. Ta je seveda ogorčena, glede na to, da gre samo za dve pogodbi, ki sta končali v javnosti, je bilo takšnih zagotovo še kar nekaj. Stroški Barcelone so segali v nebo, ko je udarila kriza, pa je vse prišlo na dan. Klub se je začel počasi , že tako astronomski dolgovi so se le še poglobili, klub pa se je posledično znašel v zgodovinski krizi. Bržkone bi se z bolj racionalnim zapravljanjem temu lahko izognili, novo vodstvo z Joanom Laporto pa se je brez dvoma znašlo pred velikim izzivom.

Značke: bartomeu, barcelona

Članki iz rubrike