jamie liang Svet24.si

Policistka s krvjo zapečatila ljubezenski ...

cileueur, zahodna-java, indonezija, reševalna-akcija Svet24.si

Držali so se za roke … 11 otrok utonilo med ...

kokain, azori, zaseg Svet24.si

FOTO: Na jadrnici prevažala tone kokaina

janez jansa bobo Reporter.si

Janez Janša – čista esenca avtoritete (KOMENTAR)

rajko jansa Necenzurirano

Tudi dobavitelj medalj za veterane pozna Rajka ...

Saša Lendero Odkrito.si

Saši Lendero grozijo!

sveca Ekipa24.si

Slovenski klub žaluje! Poslovil se je dolgoletni ...

nu
nu
1 25.09.2021 08:10:14

Panika v Angliji, številke so ZASKRBLJUJOČE! Covid GROZI premier ligi, med nogometaši pa je PRECEPLJENOST ZGOLJ ...

Profimedia
Vodstvo angleške premier lige se trudi, da bi bilo čim več nogometašev in klubskih funkcionarjev cepljenih.

V naslednjih mesecih pričakujejo, da bi ligo lahko doletelo kar nekaj težav zaradi koronavirusa. V zadnjem letu in pol je bilo kar nekaj športnih dogodkov, ki so močno trpeli zaradi številnih okuženih s Covidom-19. Nekatera velika tekmovanja so bila prestavljena, mnogo je bilo takih, ki so se odvijala pred praznimi tribunami, zaradi česar je šport veliko izgubil. Seveda tudi v finančnem smislu.

No, pri Daily Mailu so zdaj razkrili, koliko je cepljenih v premierligaških klubih, in nekateri so šokirani nad številkami. V določenih klubih je namreč zgolj šest nogometašev, ki so prejeli oba odmerka cepiva, medtem ko so na drugi strani te lestvice Wolverhampton, Brentford in Leeds, kjer imajo 89 do 100 odstotno precepljenost.


Skupno pa naj bi bilo v premier ligi med 30 in 35 odstotkov cepljenih nogometašev. Številka bi se lahko kmalu nekoliko zvišala, saj obstaja določeno število nogometašev, ki so doslej prejeli prvi odmerek, vendar se verjetno ne bo niti približala 70 odstotkom, kolikor naj bi bilo precepljenih v nižjih ligah (EFL).

Poročilo pravi, da številni najboljši nogometaši v ligi, člani največjih otoških klubov, še vedno zavračajo cepljenje, med njimi jih je kar nekaj, ki so zavrnili prošnjo za sodelovanje v kampanji, namenjeni promociji različnih cepiv.

Med 13. in 19. septembrom so med nogometaši in osebjem premierligaških klubov opravili 3154 testov na koronavirus, pri tem pa so naleteli na vsega dva pozitivna izvida.

Članki iz rubrike