Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.09.2021 23:21:17

RAZOČARANJE Messija, šestica Cityja, petarda Ajaxa, preobrat Liverpoola … Uf, kakšen dan!

Profimedia
V 1. krogu nogometne lige prvakov so danes tekme igrali klubi v skupinah od A do D. Šerif Tiraspol je brez Lovra Bizjaka v skupini D doma proti Šahtarju iz Donjecka zmagal z 2:0. Inter Samirja Handanovića je izgubil proti Realu z 0:1, Atletico Jana Oblaka je igral 0:0 s Portom, Leipzig Kevina Kampla pa je s 3:6 izgubil proti Manchester Cityju.

V skupini A je Manchester City gostil Leipzig, pri katerem Kampl ni igral. City je povedel v 17. minuti, strelec je bil Nathan Ake. Nordi Mukiele je z avtogolom v 29. minuti domače poslal v vodstvo že z 2:0. Slednji pa se je izkazal s podajo v 42. minuti za gol Christopherja Nkunkuja (1:2). Toda ob koncu polčasa je Riyad Mahrez z bele pike poskrbel za mirnejši glavni odmor.

Nkunku je v 51. minuti znova poskrbel za zanimivejše nadaljevanje, festival golov pa je nadaljeval domači Jack Grealish v 56. minuti za 4:2. Nkunku je v 74. minuti dopolnil "hattrick", toda le minuto pozneje je Joao Cancelo s strelom od daleč zadel za 5:3. Za nameček je Angelino v 79. minuti moral iz igre pri Leipzigu zaradi drugega rumenega kartona. Zmago Cityja je v 86. minuti potrdil Gabriel Jesus.

Brugge pa je gostil sloviti PSG in iztržil 1:1. Parižani, pri katerih so v napadu začeli Kylian Mbappe, Neymar in Lionel Messi, so povedli v 15. minuti z golom Anderja Herrere in Mbappejevo podajo. Brugge je izenačil prek Hansa Vanakena (27.) in pozneje pustil celo boljši vtis proti favoritom, ki so prek Messija zadeli tudi prečko, imeli tudi večjo posest žoge, toda večkrat so streljali domači igralci.

V skupini B je Jan Oblak z madridskim Atleticom gostil Porto, kar nekaj sreče so imeli Španci v 80. minuti, ko so po nesporazumu Oblaka s svojim branilcem Portugalci zadeli, a so sodniki dosodili prekršek Mehdija Taremija. Porto je sicer v sodniškem dodatku ostal brez izključenega Chancela Mbembaja.



Liverpool pa je na tekmi preobratov gostil Milan in zmagal s 3:2. Angleži so proti Italijanom, ki so igrali brez Zlatana Ibrahimovića, povedli v deveti minuti z avtogolom Fikaya Tomorija, v 13. pa je Mohamed Salah zapravil enajstmetrovko s strelom po sredini. Ante Rebić je za goste izenačil v 42. minuti, Brahim Diaz pa je le nekaj trenutkov kljub prevladi domačih pozneje poskrbel za preobrat. Takoj po začetku drugega dela je izid poravnal Salah, Jordan Henderson pa je s slabih 20 metrov v 69. minuti rdeče spet spravil v vodstvo in do zmage.

Šerif, ki je kot novinec v tem delu tekmovanja pripravil presenečenje, je povedel v 16. minuti z golom Adame Traoreja, prednost pa podvojil v 63. minuti, ko je zadel Momo Yansane. V skupini D je Inter proti rekorderju s 13 evropskimi naslovi Realu Madridu izgubil v končnici. V prvem polčasu so bili Italijani večinoma boljši, oboji pa so imeli nekaj lepih priložnosti, predvsem Inter, a mu je veselje preprečeval tudi Thibaut Courtois. V drugem polčasu je bil boljši Real in ta je zadel v 90. minuti prek Rodryga.

V skupini C so rumeno-črni iz Dortmunda v Turčiji prišli do zmage z 2:1 proti Bešiktašu. Nemci so povedli v 20. minuti z golom Juda Bellinghama, ki je po podatkih Opte pri 18 letih in 78 dneh postal najmlajši nogometaš z zadetkoma na zaporednih tekmah lige prvakov. Pred tem je bil to Kylian Mbappe (18 let, 85 dni). Tik pred koncem polčasa je vodstvo podvojil 21-letni Norvežan Erling Haaland (17 tekem v ligi prvakov - 21 golov, 66 tekem v dresu BVB - 66 golov). Francisco Montero je ob koncu le ublažil poraz domače vrste.

Sporting pa je gostil Ajax in izgubil z 1:5. Za Portugalce je zadel Paulinho (33.), za Nizozemce pa kar štirikrat ob svojem debiju v ligi prvakov Sebastien Haller (2., 9., 52., 63.) ter enkrat Steven Berghuis (39.). Haller je postal šele drugi igralec s štirimi goli na svoji prvi tekmi v tem tekmovanju po Nizozemcu Marcu van Bastnu (november 1992 z Milanom proti Göteborgu).

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike