902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
6 25.08.2021 23:48:29

Spiš mirno, Haaland?! Šeško s tem EVROGOLOM popeljal Salzburg v LIGO PRVAKOV! (VIDEO)

Profimedia
Potem ko se v torek v nogometno ligo prvakov ni uspelo prebiti Mihi Blažiču s Ferencvarosom, pa je bil za Slovence uspešnejši današnji več. Tako Benjamin Šeško s Salzburgom kot Lovro Bizjak s Šerifom Tiraspolom sta se namreč prebila v skupinski del elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Šeško je tekmo na Danskem proti Broendbyju začel izjemno. Potem ko so Avstrijci doma zmagali z 2:1, je že v četrti minuti mladi slovenski napadalec, ki je igral do 71. minute, povečal prednost Salzburžanov, v deseti minuti pa je po veliki napaki domačega vratarja nato še podal Brendenu Aaronsonu za 2:0 (oba posnetka spodaj). V prvem polčasu je imel Salzburg še dve lepi priložnosti. V 62. minuti so Danci znižali zaostanek prek Andreasa Maxsoeja, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo.

Šerif je že na prvi tekmi doma prišel do prednosti s 3:0 proti zagrebškemu Dinamu. Na povratni tekmi, kjer Bizjaka ni bilo v Šerifovem kadru, pa je igral 0:0.

Že v torek je Blažič z madžarskim prvakom moral priznati premoč švicarskemu Young Boys. Ferencvaros je na prvi tekmi proti švicarskim prvakom prejšnjo sredo izgubil z 2:3, na domačem stadionu pa je imel ob polčasu prednost 2:1. Toda zadetek Christiana Fassnachta v 56. minuti je tehtnico znova nagnil na stran Švicarjev, rdeči karton Aissa Laidounija pa je Madžarom dodatno otežil pot do zmage. V izdihljajih tekme je končni izid 3:2 v korist Young Boys postavil Felix Mambimbi.



Blažič je za Ferencvaros odigral celotno tekmo, kot uteho pa reprezentančnemu branilcu, ki se je znašel tudi na zadnjem seznamu selektorja Matjaža Keka, ostaja nastop v evropski ligi.

V ligo prvakov so sicer napredovali še švedski Malmö, portugalska Benfica in Šahtar Donjeck, ki je po podaljšku (2:2, skupno pa 3:2) izločil Monaco. Že pred tem so imeli skupinski del zagotovljen Chelsea, Villarreal, Atletico Madrid Jana Oblaka, Manchester City, Bayern, Inter Milano Samirja Handanovića, Lille, Sporting (za zdaj še klub Andraža Šporarja), Real Madrid, Barcelona, Juventus, Manchester United, Paris Saint-Germain, Liverpool, Sevilla, Borussia Dortmund, Porto, Ajax, Leipzig Kevina Kampla, Atalanta Josipa Iličića, Zenit St. Peterburg, Bešiktaš, Dinamo Kijev Benjamina Verbiča, Brugge, Milan in Wolfsburg.

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo v četrtek ob 18. uri, za evropsko in konferenčno ligo pa v petek ob 12. uri oz. ob 13.30.

Članki iz rubrike