Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 17.06.2021 13:16:05

DLAKE POKONCI! Buffon se je vrnil k PARMI, s tem posnetkom pa OBNOREL VSE! (video)

Na Apeninskem polotoku se je uresničilo tisto, kar se je napovedovalo že nekaj dni. Legendarni italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon bo kariero nadaljeval tam, kjer jo je začel, v kolektivu Parme. Predstavniki italijanskega drugoligaša so danes prek družbenih omrežij potrdili "vrnitev supermana".

"Vrnil se je tja, kamor spada. Vrnil se je domov. SupermanReturns," je mogoče prebrati sporočilo, ki so ga danes na Twitterju objavili iz službe za odnose z javnostmi pri Parma Calcio ter ga pospremili s ključnikom 'vrnitev superman'.

Če je verjeti najbolje informiranim italijanskim medijem, je 43-letni Buffon podpisal dvoletno pogodbo s Parmo, ki bo v novi sezoni igrala v drugi ligi. Član Parme je tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Po koncu prve sezone v dresu Parme pa se bo Buffon lahko odločil za prekinitev sodelovanja brez posledic.


Osnovni cilj je seveda, da si bo Parma z Buffonom v vratih priborila vrnitev v elitno serie A.

Buffon je v dresu Parme s 17 leti, devetimi meseci in 22 dnevi debitiral v elitni italijanski ligi novembra 1995. Leta 2001 se je preselil k Juventusu za takrat rekordnih 52,88 milijona evrov. Buffon se je prejšnje poletje vrnil k Juventusu, potem ko se je vmes za kratek čas preizkusil še pri Paris Saint-Germainu.

Buffon, ki je v karieri osvojil številne lovorike, z reprezentanco, za katero je zbral kar 176 nastopov, je leta 2006 postal tudi svetovni prvak, je imel tudi druge ponudbe, denimo Barcelone in Real Madrida, a se je odločil za Parmo, za katero je doslej v karieri odigral 220 tekem.

Značke: buffon, parma

Članki iz rubrike