Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.05.2021 18:01:39
Deli članek:

Pred velikim finalom lige prvakov NORIŠNICA na ulicah Porta! Takole so navijači RAJALI ves dan! (video)

Reuters

Manchester City ali Chelsea je edino vprašanje tega sobotnega večera.

Ob 21. uri se bo začel zadnji dvoboj letošnje sezone lige prvakov.

Tekma bo potekala v portugalskem Portu, ki je gostiteljstvo prevzel potem, ko se je Turčija znašla na britanskem rdečem covid seznamu.

Tekma bo potekala pred navijači, na tribunah stadiona Dragao pa bo okoli 16.500 gledalcev, in ti so zadnje dni pošteno popestrili življenje v Portu.

Reuters

Danes popoldne so od tam pricurljale številne fotografije in posnetki dogajanja, katerim nismo bili priča že vse od začetka pandemije. Na tisoče navijačev obeh klubov se je v veselem ozračju pripravljalo na ultimativni spopad, posnetki pa povede vse!

City, sicer angleški prvak, lovi sploh prvo lovoriko v elitnem tekmovanju, medtem ko bo Chelsea lovil drugo, potem ko je slavil v sezoni 2011/12.

City bo prvič nastopil v finalu, pred tem pa je v izločilnih bojih v polfinalu premagal PSG (skupni izid 4:1), v četrtfinalu in osmini finala pa dva nemška kluba, Borussio Dortmund (4:2) in Borussio Mönchengladbach (4:0).

Reuters

Chelsea bo tretjič igral v finalu, ob naslovu, ki so ga Londončani osvojili proti Bayernu pred devetimi leti, jih je na zadnji stopnički ugnal Manchester United v sezoni 2007/08. V tej sezoni so v izločilnih bojih najprej ugnali Atletico Madrid slovenskega reprezentanta Jana Oblaka (3:0), v četrtfinalu je padel Porto (2:1), v polfinalu pa še madridski Real (3:1).

Na čelu sinjemodrih je katalonski strokovnjak Pep Guardiola. Zanj je to priložnost za prvi naslov v ligi prvakov po letu 2011, ko je slavil z Barcelono, skupno pa tretji finale v trenerski vlogi ob dveh lovorikah.

Chelsea vodi nemški strateg Thomas Tuchel, ki je prvi trener z zaporednima uvrstitvama v finale lige prvakov z različnima kluboma. Lani je tja popeljal PSG, a izgubil proti Bayernu (0:1).

Finalist angleškega pokala Chelsea je v tej sezoni dvakrat premagal City na medsebojnih tekmah, enkrat v prvenstvu, kjer je končal na četrtem mestu, izločil pa ga je še v polfinalu pokala. City je proti modrim slavil enkrat v prvenstvu in osvojil domače prvenstvo ter ligaški pokal.

Tekmo bodo sodili Španci, glavni delivec pravice bo Antonio Mateu Lahoz.

Galerija