hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.05.2021 20:34:16

SARMA dobil dvoboj s CRISTIANOM, a...

Osrednja tekma predzadnjega kroga italijanskega nogometnega prvenstva med Juventusom in Interjem, slednji si je že pred časom zagotovil 19. scudetto, se je končala z zmago domače zasedbe s 3:2. Stara dama ima po zmagi še vedno možnosti, da si zagotovi nastop v ligi prvakov v sezoni 2021/22, a je odvisna od razpletov tekem Milana in Napolija.

Zasedba iz Torina, ki je po sezoni 2011/12 prvič ostala brez naslova državnega prvaka, je na domačem Allianzu povedla sredi prvega polčasa. Po prekršku nad Giorgiom Chiellinijem v kazenskem prostoru Milančanov je glavni sodnik Gianpaolo Calvarese pokazal na belo točko. Strel z 11-metrovke Cristiana Ronalda je nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović ubranil, 36-letni Portugalec pa je odbitek pospravil v mrežo in dosegel 29 gol in je prvi strelec serie A.

Milančani so v 34. minuti izenačili po 11-metrovki, ki jo je uspešno izvedel Belgijec Romelu Lukaku, sicer drugi strelec lige (23 golov).

Zebre so v izdihljajih prvega polčasa znova vodile, v tretji minuti sodnikovega podaljška je po močnem in natančnem strelu z roba kazenskega prostora zadel Kolumbijec Juan Cuadrado za 2:1.

Juventus je v 55. minuti ostal z igralcem manj, potem ko je Urugvajec Rodrigo Bentancur prejel drugi rumeni karton. V izjemno razburljivi končnici je Inter v 83. minuti izenačil po avtogolu Chiellinija, zmago pa je gostiteljem priigral Cuadrado.

Po prekršku Ivana Perišića nad njim je Kolumbijec sam izvajal 11-metrovko in zadel za končno zmago s 3:2. Po zmagi se je po številu točk izenačil s tretjeuvrščenim Milanom in ima še vedno možnosti, da si v prihodnji sezoni izbori nastop v ligi prvakov.


Nastop v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini v prihodnji sezoni si je že zagotovila Atalanta po današnji zmagi v gosteh nad Genoo s 4:3. Moštvo iz Bergama zaradi razlike v golih (90:45) ter ugodne bilance na medsebojnih tekmah z Napolijem in Juventusom ne more biti slabša kot četrta, z Milanom pa se bo doma pomerila v zadnjem krogu 23. maja.

Zasedba iz Bergama je levji delež na današnji tekmi opravila že v prvi polovici tekme, po golih Duvana Zapate (9.), Ruslana Malinovskija (26.) in Robina Gosensa (44.) ga je zaključila z vodstvom 3:0.

V začetku drugega polčasa je Eldor Šomurodov v 49. minuti znižal na 1:3, le dve minuti kasneje pa je Mario Pašalić goste znova popeljal v prepričljivo vodstvo s 4:1. Igralci iz Genove so v nadaljevanju tekme prek Gorana Pandeva (67./11 m) in Šomurodova (84.) dosegli še dva gola, a zmaga je odšla v Bergamo.

Slovenski reprezentant v dresu Genoe Miha Zajc je igral v prvem polčasu, v začetku drugega ga je zamenjal Giuseppe Caso, medtem ko je Josip Iličić pri Atalanti celotno tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce.

Spezia je na današnji drugi tekmi premagala Torino s 4:1. Za gostitelje je dva gola dosegel M'Bala Nzola (41./11-m in 74.), po enega pa Riccardo Saponara (19.) in Martin Erlić (84.), medtem ko je za blede Torinčane edini gol prispeval Andrea Belotti (55./11 m).

Drevi ob 20.45 bo na sporedu prestižni mestni obračun med Romo in Laziem, nedeljski pari 37. kroga pa so: Fiorentina - Napoli, Benevento - Crotone, Udinese - Sampdoria, Parma - Sassuolo in AC Milan - Cagliari.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike