profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.05.2021 18:24:46

IZJEMEN dosežek STEVENA GERRARDA!

Reuters
Velikan škotskega nogometa Glasgow Rangers je prvič v zgodovini kluba osvojil naslov državnega prvaka brez izgubljene prvenstvene tekme. Ekipa pod vodstvom legende angleškega nogometa Stevena Gerrarda je dobila prav vse domače tekme, skupaj pa osvojila 112 od 114 možnih točk.

Ekipa se bo pod vodstvom Gerrada v anale vpisala s kar nekaj rekordnimi dosežki, saj so denimo prvič tudi premagali magično mejo 100 osvojenih točk. Naslov v klubu slavijo že dolgo, saj so novo zvezdico potrdili že 7. marca, a vseeno Rangers do konca niso popuščali. Sezono so sklenili v soboto v Aberdeenu z zmago s 4:0.


Okrog stadiona Ibrox Park, kamor zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa gledalci ne smejo, se je v soboto popoldan zbralo več sto navijačev in slavilo zmagoslavno sezono. Žal brez mask in brez predpisane medsebojne razdalje. Politiki in lokalne oblasti so navijače zato pozvali, naj zapustijo mesto slavja. "Praznujte varno in pametno. Prosimo, da zapustite Ibrox Park," pa so tvitnili tudi v klubu.

Glasgow Rangers so osvojili že 55. prvenstveni naslov, Gerrard pa se je po treh sezonah veselil prve lovorike. Ta ima zdaj dodatno vrednost. Glasgow Rangers so zaradi denarnih težav leta 2012 najavili stečaj in klub se je selil v četrto ligo. Kar devet let zaporedoma je naslove zato osvajal večni tekmec Celtic Glasgow. Tokrat so imeli Rangers na koncu kar 25 točk naskoka.

Značke: nogomet, škotska

Članki iz rubrike