Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.05.2021 06:45:21
Deli članek:

Nov VELIKANSKI POTRES pri Bayernu?! Bavarce si je BREZ NJEGA težko predstavljati!

Reuters

Bavarski stroj bo v prihodnji sezoni izgledal drugače.

V dneh, ko se je evropski nogomet ukvarjal s superligaškimi uporniki, je Bayern predstavljal točno to, kar smo od njega vajeni; pokončna drža, tradicija in ponos. Ampak tudi na Bavarskem je dogajanje v zaključku sezone pestro, pravzaprav precej bolj pestro, kot bi si Nemci najbrž želeli. Razpoke v klubu so Hansija Flicka odgnale proti novim ambicijam, na trenerski stolček se bo v prihodnji sezoni vsedel Julian Nagelsmann, kar nekaj sprememb pa se obeta tudi v igralskem kadru, a nihče ni pričakoval, da bi se lahko na tržnici znašel še eden glavnih protagonistov Bayernovih velikih uspehov v zadnjih letih.

Že nekaj časa je jasno, da klub zapušča David Alaba, dogovor z madridskim Realom naj bi bil le še formalnost. Poslavlja se tudi Jerome Boateng. Zdaj pa je v nemških medijih udarila novica, da bi lahko bavarsko gnezdo zapustil celo Robert Lewandowski. Sijajni poljski napadalec je bil že pred leti povezan s prestopom v špansko prestolnico, vse skupaj naj bi zrežiral njegov agent Pini Zahavi, ki očitno znova posluša ponudbe evropskih klubov. Vodstvu Bayerna naj bi zastavil vprašanja o prihodnosti Lewandowskega, Poljak bo pri 32 letih slej ko prej potreboval tudi dostojno zamenjavo v konici napada. Če Bavarci posežejo po največjih težkokategornikih (Haaland, Mbappe ...) bi lahko bilo minut hitro premalo.

Lewandowski je pred časom sicer spregovoril o možnostih podaljšanja pogodbe z nemškimi in evropskimi prvaki, povedal je, da ima v svojih nogah vsaj še 3-4 sezone nogometa na najvišji ravni.