državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 27.04.2021 22:55:33

Real in Chelsea brez zmagovalca

Reuters
Nogometaši madridskega Reala in Chelseaja so se na prvi polfinalni tekmi lige prvakov razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). V sredo ob 21. uri bo na sporedu še prvi del drugega polfinala, merila se bosta Paris Saint-Germain in Manchester City.

* Stadion Alfredi Di Stefano, brez gledalcev, sodniki: Makkelie, Steegstra in de Vries (vsi Nizozemska).
* Strelca: 0:1 Pulišić (14.), 1:1 Benzema (29.).
* Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Varane, Nacho Fernandez (od 77. Odriozola), Marcelo (od 77. Asensio), Casemiro, Kroos, Modrić, Vinicius Jr. (od 66. Hazard), Benzema (od 90. Rodrygo).
* Chelsea: Mendy, Rüdiger, Silva, Christensen, Chilwell, Azpilicueta (od 66. James), Jorginho, Kante, Pulišić (od 66. Ziyech), Mount, Werner (od 66. Havertz).
* Rumeni kartoni: Vinicius Jr., Kroos, Marcelo, Varane, Odriozola; Pulišić.
* Rdeči karton: /.

Real Madrid, rekorder po številu naslovov v ligi prvakov, lovi pa svoj prvi finale tega tekmovanja v zadnjih treh letih, je kot favorit na svojem rezervnem igrišču pričakal Chelsea, ki je leta 2012 osvojil evropsko krono. A te vloge ni upravičil, tako da je Chelsea prišel do ugodnega razpleta pred povratno tekmo, a v tem dvoboju je vseeno še vse odprto.

"Ne bi smeli pričakovati kakšnih posebej norih stvari od nas," je pred tekmo z Realom dejal trener Chelseaja Thomas Tuchel, čigar ekipa je v prejšnjih krogih kazala predvsem disciplino.

Toda v uvodnih minutah je londonska zasedba povsem prevladovala, Real pa deloval precej nebogljeno. Zato ni bilo presenetljivo, da je v deseti minuti sam pred domačimi vrati ostal Timo Werner, a se je izkazal Thibaut Courtois.



Le štiri minute pozneje pa je Chelsea tudi zasluženo povedel, ko je Christian Pulišić preigraval v kazenskem prostoru, obšel tudi Courtoisa in zadel za 1:0. Postal je prvi Američan z golom v polfinalu tega tekmovanja.

V 22. minuti so v močnem nalivu prvi nevaren napad izpeljali tudi Madridčani, s strelom s približno 18 metrov ga je zaključil Karim Benzema, žoga pa je na koncu oplazila vratnico.

Je pa v 29. minuti Francoz le zadel za 1:1, potem ko je sprejel žogo in nato iz prve zadel v osrčju kazenskega prostora. To je bil njegov 71. gol v ligi prvakov, na četrtem mestu večne lestvice se je izenačil z Raulom Gonzalezom. Pred njima so le Cristiano Ronaldo (134), Lionel Messi (120) in Robert Lewandowski (73).

V drugem polčasu dolgo časa ni bilo kakšne velike priložnosti na eni ali drugi strani, nekaj več so se trudili Angleži, a v zahtevnih razmerah in konstantnem dežju šele v 79. minuti sprožili omembe vreden strel, in sicer je s prostega strela poskusil Hakim Ziyech, a Courtois ni imel težav.

Pozneje pa so pritisnili domači, med drugim je Toni Kroos v 87. minuti poskusil s strelom, žoga pa je končala malo mimo vrat, tako da sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

Londončani so v osmini finala izločili Atletico Madrid, v četrtfinalu pa Porto, Real pa Atalanto in Liverpool. Finale bo 29. maja v Istanbulu.

Članki iz rubrike