Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2021 06:25:39
Deli članek:

To bo še 'vojna': MESSI z neverjetnim rekordom, Jan OBLAK pa mu je zelo jasno in glasno odgovoril! (video)

Profimedia

Atletico se je vrnil na vrh španskega prvenstva, Barcelona in Real pa mu dihata za ovratnik.

Prva štiri moštva španskega nogometnega prvenstva so uspešno opravila svoje naloge v 31. krogu. Medtem ko sta Sevilla in Real Madrid slavila že v sredo, sta v četrtek zmagala tudi Atletico Madrid ter Barcelona. Jan Oblak je s soigralci strl odpor Huesce z 2:0 in se vrnil na vrh razpredelnice, Barcelona pa je bila boljša od Getafeja s 5:2.

Atletico, ki je še vedno brez poškodovanega Luisa Suareza, se je namučil z ekipo, ki se bori za obstanek v la ligi. Angel Correa je zadel v 39. minuti, odločitev o zmagovalcu pa je padla deset minut pred koncem tekme, ko je Yannick Carrasco povišal na 2:0. Jan Oblak je tako še 17. v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in je najbolj vroč kandidat za novo nagrado zamora za najboljerga vratarja v ligi. 

Malo bolj prepričljiva je bila Barcelona, ki je na domačem stadionu ugnala Getafe, ki je v prejšnjem krogu remiziral z Real Madridom. Na vsaki strani sta bila dosežena avtogola, sicer pa je bil prvo ime dvoboja znova Lionel Messi. Z dvema zadetkoma se je Argentinec utrdil na prvem mestu lestvice strelcev la lige. Zabil jih je 25 oziroma štiri več kot Karim Benzema, hkrati pa je postal prvi nogometaš v zgodovini petih najmočnejših evropskih prvenstev, ki je dvanajst sezon v nizu dosegel vsaj 25 zadetkov.

Atletico ima na vrhu lestvice tri točke prednosti pred Real Madridom ter pet pred Katalonci, ki pa imajo tekmo manj. Sevilla je četrta s točko manj od Barcelone. Naslednji krog bo že konec tedna; Real Madrid bo v soboto gostil Betis, v nedeljo pa sledijo Villarreal - Barcelona, Sevilla - Granada in Athletic Bilbao - Atletico Madrid.