Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 14.04.2021 21:40:55

Zvezda KAZNOVANA zaradi IBRAHIMOVIĆA, a ZVEZDA hkrati SLAVI Ibrahimovića

Reuters
Švedski zvezdnik zagovarjal beograjske rdeče-bele.

Zaradi žaljenja švedskega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića na februarski tekmi lige Europa na Stadionu Rajka Mitića je Uefa kaznovala Crveno zvezdo. Beograjčani bodo naslednji dve tekmi na mednarodnem prizorišču igrali pred praznimi tribunami (v naslednji sezoni bodo gledalci bržčas že dovoljeni) oziroma je druga pogojna. Če bi se v naslednjem letu dni ponovilo kaj podobnega, bo kazen kakopak veliko hujša, hkrati bodo morali rdeče-beli nositi na dresih napis #NoToRasicm. Srbski prvaki bodo na račun evropske krovne organizacije prav tako morali nakazati 25.000 evrov zaradi primera Ibrahimović ter 5000 evrov zaradi nespoštovanja protokola v pandemiji novega koronavirusa.

Kazen gotovo ni zanemarljiva, ampak na Marakani so si kljub temu oddahnili. Ker je bilo logično pričakovati, da bodo sankcije še hujše, a zasluge za to, da se to ni zgodilo, naj bi po poročanju MozzartSporta imel ravno Zlatan Ibrahimović.

Menda je delovala 'tiha diplomacija', ki bo še okrepila Zlatanovo prijateljstvo z Dejanom Stankovićem in Sinišo Mihajlovićem. Onadva naj bi namreč poskrbela, da Ibra ni dolival ognja na ogenj. Še več, na sedež disciplinske komisije v Nyonu naj bi poslal izjavo, da se je v Beogradu počutil odlično ter da so mu predstavniki Crvene zvezde na vsakem koraku izražali spoštovanje. In kar je najpomembnejše, da zaradi vzklikov zgolj enega navijača ni bil užaljen, kar je očitno vplivalo na odločitev pristojnih na Uefi. »Velika gesta velikega človeka,« ob tem dodajajo mnogi srbski mediji ...

Članki iz rubrike