evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 03.04.2021 20:20:42

ZBOGOM NASLOV? Nov spodrsljaj Juventusa

Reuters
Nogometaši Torina in Juventusa so se na današnji tekmi 29. kroga italijanskega prvenstva razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Stara dama je po današnjem remiju s tretjega zdrsnila na četrto mesto, pred njo je - poleg milanskega Interja in AC Milana - tudi Atalanta Josipa Iličića, ki je danes premagala Udinese s 3:2.

Stara dama je znova razočarala svoje privržence, po današnjem remiju pa je še bolj oddaljena od desetega zaporednega in skupno 37. naslova italijanskega prvaka. Tekma se je začela po okusu izbrancev Andrea Pirla, ki so v 13. minuti povedli po golu Federica Chiese, izenačil pa je Antonio Sanabria v 27. minuti.

Paragvajski napadalec v vrstah Torina je znova zadel po vsega 13 sekundah igre v drugem polčasu, blamažo Juventusa pa je v 79. minuti preprečil Portugalec Cristiano Ronaldo. Njegov izenačujoči zadetek je bil pod drobnogledom sistema VAR zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

Danes so na sceno stopili tudi trije slovenski nogometaši. Atalanta Josipa Iličića je premagala Udinese s 3:2, Parma je v Beneventu igrala neodločeno 2:2, Genoa Mihe Zajca pa se je s Fiorentino razšla z 1:1.

Atalanta je proti zasedbi iz Vidma povedla v 19. minuti prek Luisa Muriela. Kolumbijski napadalec je znova zadel v 43. minuti, le dve minuti kasneje pa je za Udinese znižal Argentinec Roberto Pereyra.

V drugi polovici tekme je za domačo zasedbo iz Bergama v 61. minuti na 3:1 povišal Kolumbijec Duvan Zapata, končni izid pa je na stadionu Gewiss v 71. minuti postavil Danec Jens Stryger Larsen. Iličić je igral od 46. minute.



Kurtić in Zajc sta današnji tekmi na klubskem prizorišču zavoljo utrujenosti po nedavnih reprezentančnih tekmah proti Hrvaški, Rusiji in Cipru v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 prav tako začela kot rezervista.

Kurtić je v igro vstopil v začetku drugega polčasa pri zaostanku z 0:1, potem ko je za gostitelje v 23. minuti zadel poljski osrednji branilec Kamil Glik, Belokranjec pa je takoj upravičil zaupanje in izenačil v 55. minuti.

Pet minut kasneje je gostujoča zasedba dosegla gol, a je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Domača ekipa je v 67. minuti povedla po golu Moldavijca Arturja Ionita, izenačujoči zadetek pa je za Parmo, ki je še vedno na predzadnjem mestu v 20-članski serie A in je v tej sezoni že enajstič remizirala, zabil Romun Dennis Man v 88. minuti.

Genoa je imela na današnjem obračunu proti Fiorentini od 52. minute igralca več na igrišču, potem ko je bil izključen francoski veteran Franck Ribery, a tega ni unovčila. Obveljal je izid iz prvega polčasa. Za gostitelje je edini gol v 13. minuti dosegel Mattia Destro, za goste iz Toskane pa je deset minut kasneje izenačil Srb Dušan Vlahović. Zajc je igral od 62. minute.

Ob 20.45 bo na veliko sceno stopil tudi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Njegov Inter iz Milana, ki ima na prvem mestu pet točk več od Milana, sedem od Atalante ter devet od Juventusa in Napolija, bo gostoval v Bologni.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike