Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 18.03.2021 09:39:26

Trener ZVEZDE v ekskluzivnem intervjuju! Stanković tudi o Aćimoviću in Čeferinu, Iličića pa dvignil med zvezde!

FK Crvena zvezda
Od nekdaj je tesno povezan s Slovenijo. Prek svoje soproge Ane. Dejan Stanković je že več kot 20 let 'slovenski zet'.

Vse odkar se je poročil s sestro zdajšnjega selektorja mlade slovenske reprezentance in nekdanjega dolgoletnega slovenskega reprezentanta Milenka Aćimovića. Predvsem zato je bil zmeraj tudi malce 'naš', kadar seveda ni v dresih Srbije ali še prej Jugoslavije igral proti Sloveniji. Nekdanji izjemni igralec Crvene zvezde, Lazia in Interja je pred nedavnim zaplul v trenerske vode in takoj dobil priložnost za vodenje največjega srbskega kluba. Na klopi rdeče-belih mu gre odlično. Z Dejanom Stankovićem, ki smo ga obiskali v Beogradu, smo se pogovarjali o Zvezdi, zanimivem obračunu z Milanom, pa tudi o Aćimoviću, mladi slovenski reprezentanci, Aleksandru Čeferinu ter obujali spomine na epske tekme med Slovenijo in Srbijo.

Začnimo z eno najboljših tekem, ki jih je Crvena zvezda odigrala v zadnjem obdobju. Ne vemo, ali veste, da sta bili vaši tekmi z Milanom v šestnajstini finala lige Europa predvajani na slovenski nacionalni televiziji. Od dvoboja v Milanu je minilo že kar nekaj časa, lahko malce strnete vtise po tistem, lahko mu rečemo kar, nesrečnem izpadu?
Moj svak Milenko Aćimović mi je povedal, da je bila tekma predvajana v top terminu na vaši nacionalni televiziji, tam, kjer lahko ljudje spremljajo tudi slovensko reprezentanco. Zelo sem vesel, da je tako. Srečen sem zaradi svojih fantov in zaradi samega kluba. Mislim, da smo v dveh tekmah proti Milanu pokazali, da nismo bili slabši, prav nasprotno, v nekaterih momentih smo bili zelo konkretni, zelo močni. Bolj ko mineva čas, bolj mi je žal, ker nismo uspeli izločiti Milana. Mislim, da smo si ga s svojim odnosom in svojo igro zaslužili izločiti. Nihče ne bi ničesar pripomnil, če bi bili mi tisti, ki bi napredovali iz tega para.

V dvoboju z Milanom ste bili v vlogi popolnega avtsajderja. Koliko vam pomeni, da ste videli, da ste se lahko enakovredno kosali z ekipo, ki je recimo na prvi naslednji tekmi v Evropi odigrala neodločeno z Manchester Unitedom na Old Traffordu?
To je za vse odskočna deska za prihodnost. Nekaj oprijemljivega, nekaj, kar ti daje potrditev, da potrebuješ zgolj še malo, da dokončno zložiš kocke in lahko naslednjo sezono napadeš kvalifikacije lige prvakov ter se poskušaš uvrstiti v skupinski del najelitnejšega svetovnega klubskega tekmovanja. Skozi skupinski del lige Europa smo pokazali in dokazali, da lahko pridemo tja. Morda so nekateri menili, da je neuspeh, ker v tej sezoni nismo igrali v skupinskem delu lige prvakov, vendar sem že takrat trdil in to trdim tudi zdaj, da je bila v tej sezoni liga Europa po meri za Crveno zvezdo. Osvojili smo zgodovinsko najuspešnejših 11 točk v skupinskem delu. To je zasluga kluba in fantov. Pokazali smo pravi nogomet. Če nekdo misli, da to ni uspeh, mu moram dejati, da se moti. To je velik uspeh, saj smo popravili tudi svoj koeficient, kar nam bo prav prišlo v naslednji sezoni, ker bomo v nekaterih tekmah v vlogi nosilca.

dejan-stankovic1
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda ima v Sloveniji številne simpatizerje, še več, v Ljubljani deluje tudi navijaška skupina rdeče-belih.
Vemo, poznamo situacijo. Vemo za zgodovinsko podporo Crveni zvezdi iz Slovenije, za Delije iz Slovenije. V Sloveniji živi tudi veliko naših ljudi, ki imajo radi Crveno zvezdo, ki spremljajo srbski šport. Sami veste, da sem zelo povezan s Slovenijo prek moje Ane in Milenka, tako da je Slovenija kot moja druga hiša. (smeh)
...

CELOTEN INTERVJU Z DEJANOM STANKOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI. NA TREH STRANEH SI LAHKO PREBERETE MARSIKAJ, TUDI O MILENKU AĆIMOVIĆU, RENEJU KRHINU, JOSIPU ILIČIĆU, ALEKSANDRU ČEFERINU, SLOVENSKI REPREZENTANCI IN ŠE IN ŠE ...

Članki iz rubrike