Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.03.2021 07:33:45
Deli članek:

Lionel MESSI na spektakularen način 'zagrozil' Janu OBLAKU in druščini: o tem zadetku govori CEL SVET! (video)

Profimedia

Barcelona se je z visoko zmago nevarno približala vrhu lestvice, kjer je še vedno Atletico.

Čeprav je bilo še pred mesecem in več videti, da Atletico koraka naslovu španskega prvaka naproti, so se stvari v zadnjem obdobju močno zapletle, prednost ekipe iz Madrida pa je vse prej kot varna. Jan Oblak in druščina so si pretekli konec tedna privoščili nov spodrsljaj, ki sta ga izkoristila tako Real kot Barcelona. 

Slednja je s kar 4:1 premagala Huesco in ima zdaj na drugem mestu 4 točke zaostanka za Atleticom. Poseben mejnik pa je na tekmi dosegel Lionel Messi, ki je izenačil rekord po številu odigranih tekem za blaugrano; slednjega je imel doslej sam Xavi Hernandez. Ta je za Barco igral 17 let od 1998 do 2015, Messi pa za Barcelono nastopa od leta 2004. Prav Messi je bil tisti, ki je v 13. minuti prvi zatresel mrežo gostov, in to s kakšnim zadetkom! Drugi gol je dodal Antoine Griezmann v 35., vmes sta okvir gola zadela Frenkie de Jong in Jordi Alba. A goste je v igri ohranila uspešno izvedena enajstmetrovka v sodnikovem dodatku, ob kateri so domači sicer odločno protestirali, nekaj upanja pa je zadnji ekipi la lige prinesel Rafael Mir.

V nadaljevanju je nato dvome o zmagovalcu vendarle razbil Oscar Mingueza v 53. minuti, Barca pa je tekmo kljub veliki priložnosti Mira, ki je zgrešil s pol metra, vendarle mirno pripeljala do pričakovane zmage in treh točk. Messi je nato še dokončal delo v 90. minuti.