Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.03.2021 11:50:41
Deli članek:

Katastrofalne posledice izpada JUVENTUSA: Ne samo razočaranje navijačev, klub je izgubil kar ...

Reuters

Juventusu se predčasno slovo od lige prvakov močno pozna.

Pred tremi leti je Juventus zatresel nogometni svet in se v boju za zmago v ligi prvakov okrepil s portugalskim nogometnim superzvezdnikom Cristianom Ronaldom. Portugalec je poskrbel za pravo evforijo, med navijači stare dame je završalo, vsi so pričakovali, da bo Juventus v prihodnjih sezonah osvojil najelitnejše nogometno klubsko tekmovanje.

Toda zgodilo se je vse prej kot to, Juventus ni bil niti blizu naslova v ligi prvakov. V prvi sezoni z Ronaldom v ekipi so v četrtfinalu izpadli proti Ajaxu, nato v osmini finala proti Lyonu, včeraj pa so morali Torinčani prav tako v osmini finala priznati premoč Portu. Navijači so močno razočarani, posledice pa skoraj nepredstavljive.

To se je izkazalo tudi na finančnem področju, saj je Juventus dan začel z velikim udarcem na borznem trgu. Delnice Juventusa so dan po izpadu iz lige prvakov padle za 6 odstotkov, kar predstavlja izgubo v višini 10,5 milijona evrov, razočaranja očitno niso uspeli skriti niti investitorji. Vse skupaj je še toliko huje, ker ni videti, da bi se krivulja v kratkem obrnila navzgor. Juventus se namreč pošteno muči v domačem prvenstvu, dobro pa mu kaže vsaj v italijanskem pokalu, kar pa je za mnoge zgolj slaba uteha.