Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.03.2021 20:16:17
Deli članek:

Kdo bo NEMŠKI selektor? KLOPP: Ali bom poleti na voljo za to službo? Takole je ...

VSZI

Kdo bo po evropskem prvenstvu sedel na vroč stolček elfa?

Za mesto selektorja nemške izbrane vrste, ki ga bo po letošnjem evropskem prvenstvu izpraznil Joachim Löw, so številni kot najboljšega kandidata ocenili Jürgena Kloppa. A strateg Liverpoola je dejal, da ne bi mogel sprejeti te funkcije, saj že ima službo. "Ali bom poleti na voljo za to službo? Ne. Imam še tri leta v Liverpoolu. Če podpišeš pogodbo, se je moraš tudi držati," je povedal Klopp na novinarski konferenci pred tekmo lige prvakov z Leipzigom.

Na njej je bil po napovedi nemške nogometne zveze (DFB), da bo Löw poleti po 16 letih končal selektorsko službo, deležen tudi veliko vprašanj o morebitnem nasledstvu. "Nekdo drug bo prevzel službo in pri tem številu dobrih trenerjev, ki jih imamo v Nemčiji, sem prepričan, da bo DFB našla pravega človeka," je še pristavil Klopp.
Nekdanji trener Dortmunda je že od leta 2016 na klopi Liverpoola, leta 2019 je z njim osvojil ligo prvakov, lani pa po 30 letih prekinil sušo rdečih pri naslovih angleškega prvaka. Letos mu sicer ne gre tako dobro, Liverpool je namreč trenutno šele osmi na lestvici premier lige.
Kot so sporočili iz DFB, se bo Löw, ki je na čelu elfa vse od leta 2006, po letošnjem evropskem prvenstvu poslovil s položaja. Največji uspeh je dosegel leta 2014 z osvojenim naslovom svetovnih prvakov. Löw je sam zaprosil za razdrtje pogodbe, ki bi sicer veljala do mundiala 2022, že po letošnjem Euru, ki bo od 11. junija do 11. julija.