reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
3 07.03.2021 18:43:50

VESOLJEC JAN OBLAK! Proti Realu zbral SEDEM OBRAMB, med njimi TOLE obrambo LETA, DESETLETJA, STOLETJA! (VIDEO)

profimedia.si
V osrednjem obračunu 26. kroga španske nogometne lige sta se danes v Madridu pomerila mestna tekmeca. Atletico Jana Oblaka in Real sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. Atletico ima zdaj na prvem mestu lestvice tri točke prednosti.

Obračun obeh madridskih klubov je bil v boju za naslov prvaka pomemben za oba, a verjetno za odtenek bolj za goste. Atletico ima ne nazadnje še vedno tekmo manj, Realu pa je začela po slabem uvodu v sezono načrte mešati tudi velika tekmica Barcelona.

Oblak in soigralci so na svojem stadionu skoraj do konca odigrali taktično zrelo. Pobudo so večinoma prepuščali tekmecem, sami pa so ob večinoma zbrani obrambi prežali na napake tekmecev. A so že hitro tudi povedli, po hitrem protinapadu, ki ga je začel Marcos Llorente, je Luis Suarez odlično pospravil žogo v mrežo za 1:0. Ob koncu prvega dela je bilo vroče tudi pred Oblakovimi vrati, v 42. minuti so gostje zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevne igre z roko, a je sodnik po ogledu posnetka ni dosodil.


V začetku drugega polčasa bi lahko Atletico potrdil zmago, toda Yannick Carrasco in Suarez lepih priložnosti nista izkoristila, pozneje pa se je prebudil tudi Real. Predvsem Karim Benzema je imel dve priložnosti, da iztrži vsaj točko za Real, toda izkazal se je Oblak. Še posebej v 79. minuti, ko je Benzema dvakrat v isti akciji meril iz bližine, a je bil Škofjeločan obakrat zmagovalec. Njegovo obrambo si oglejte spodaj.

Ni pa mogel preprečiti izenačenja v 88. minuti, ko je akcijo začel Carasco, potem pa pred Oblakom podal Benzemaju, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:1.

Barcelona je že v soboto z 2:0 premagala Osasuno in se začasno približala Atleticu le na dve točki zaostanka, Sevilla pa nepričakovano izgubila s predzadnjim Elchejem z 1:2 in zapravila priložnost, da bi ostala v stiku s prvo trojico.

Danes je Celta v gosteh že premagala Huesco s 4:3, po madridskem derbiju pa bosta še tekmi Real Sociedad - Levante in Athletic Bilbao - Granada. Betis in Alaves bosta igrala v ponedeljek.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike