Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.02.2021 18:00:45
Deli članek:

PREISKAVA v polnem teku! Trije novi osumljenci za SMRT legendarnega Diega Maradone

Profimedia

Ozadje smrti legendarnega Diega Maradone še vedno buri duhove.

Argentinski nogometaš, ki bo za vedno ostal eden najboljših vseh časov, je umrl 25. novembra lani v 61. letu starosti. Nekaj tednov pred tragičnim koncem je prestal operacijo glave – odstranili so mu strdek, ki je povzročal možganske krvavitve. Videti je bilo, da so se njegove glavne zdravstvene težave uredile. Njegov zdravnik je bil Leopoldo Luque, ki je izjavil, da je bil Maradona težaven pacient.

Kmalu po pogrebu so začele na dan prihajati podrobnosti okoli Maradonove smrti. Njegova družina namreč verjame, da je umrl zaradi slabega dela zdravnika in njegovih pomočnikov. Luque je tako prvi osumljenec, argentinski mediji pa so objavili še tri imena na tem seznamu.

Ob prej omenjenem zdravniku in psihiatrinji Agustini Cosachov, ki so ju kmalu po smrti Maradone obiskali policisti, so po novem na seznamu osumljenih tudi psiholog Carlos Diaz, ki je imel z Maradono terapije v mesecih pred smrtjo, medicinska sestra Dahiana Gisela Madrid ter medicinski brat Ricardo Almiron. Slednja sta zanj skrbela po operaciji glave.

Vsi navedeni so obtoženi, da so tako slabo skrbeli za legendarnega nogometaša, da je ta na koncu umrl. In vsi navedeni so pod preiskavo.