joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

luka-pangos Njena.si

Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

STA
STA
0 02.02.2021 19:09:04

Olympique Marseille odpustil trenerja Villas-Boasa

reuters.com
Potem ko je danes portugalski nogometni strateg Andre Villas-Boas ponudil odstop kot trener francoskega kluba Olympique Marseille, je popoldne tudi zares ostal brez službe. V klubu so ga odpustili, kot vzrok za odpoved pa so pri Marseillu navedli njegova današnja dejanja, ki so resno škodovala ugledu kluba.

Kot je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP, sta bila glavna razloga za ponujen odstop slabi rezultati in nesoglasja z vodstvom kluba glede nakupov v prestopni tržnici.

Marseille se je namreč pred iztekom prestopnega roka okrepil z vezistom Olivierjem Ntchamom iz škotskega Celtica, ki si ga Villas-Boas ni želel v ekipi.


"Od kluba ne želim ničesar, nobenega denarja. Samo oditi želim," je na novinarski konferenci dejal jezni Portugalec, sicer nekdanji trener Tottenhama, Chelseaja, Porta in drugih. "Prestopni rok se je iztekel s prihodom novega igralca. Sam te odločitve nisem sprejel, s tem nimam ničesar," je še dejal v nenadejani besedni vojni z vodstvom kluba.

Na trenerjeve izjave se je vodstvo kluba popoldne odzvalo s sporočilom za javnost. Pojasnili so, da je bilo slovo Villas-Boasa neizogibno po tem dogodku, ki je škodoval ugledu kluba in vsem zaposlenim v njem. Napovedali so še, da bodo proti Portugalcu sprožili disciplinski postopek in ugotavljali, ali so potrebni še dodatni ukrepi, so še zapisali v klubu.

Marseille je na zadnjih devetih tekmah dosegel le eno zmago in je v nizu štirih zaporednih porazov. Na lestvici državnega prvenstva zaseda deveto mesto. Zadnjo tekmo proti Rennesu so morali preložiti, potem ko je nekaj sto jeznih navijačev vdrlo na igrišče za trening.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike