podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
1 26.01.2021 20:33:31

KONEC UGIBANJ! Pri BARCELONI so se odločili, kdaj bo začetek NOVE ERE katalonskega velikana

Profimedia
Milijardni dolgovi? Nič hudega? No, verjetno jih malce stiska pri srcu, toda v tem trenutku manjkajoče milijarde niso največja težava Barce.

Katalonski nogometni velikan Barcelona bo volitve za predsednika izvedel 7. marca, so sporočili iz kluba. Prvotno so bile sicer načrtovane za 24. januar, a so jih zaradi koronske krize prestavili.

Zaradi pandemije pa bodo prvič v zgodovini omogočili tudi glasovanje po pošti. Ob tem bo mogoče, po spremembi zakonodaje o športnih klubih v Kataloniji, voliti tudi od doma, kar bodo omogočili članom, starejšim od 65 let.

Poslabšane pandemične razmere so klub prisile tudi v spremembe načrta o širših volitvah, saj so sprva nameravali omogočiti volitve svojim članom v več španskih mestih (Madrid, Sevilla, Valencia in Palma de Mallorca). Zdaj bodo volišča za tiste, ki bodo želeli svoj glas oddati osebno, odprli na petih mestih v Kataloniji (Barcelona na stadionu Camp Nou, Girona, Tarragona, Tortosa in Lleida), eno volilno mesto pa bo tudi v Andori.
Za naslednika Josepa Marie Bartomeuja, ki je odstopil lani oktobra, se bodo potegovali Victor Font, Toni Freixa in nekdanji predsednik Joan Laporta.
Bartomeu je oktobra 2020 odstopil na izredni seji upravnega odbora. Na predsedniškem položaju je bil od leta 2014. Sprva je bilo predvideno glasovanje o nezaupnici, a so njegovi nasprotniki zbrali več kot 20.000 podpisov članov za nezaupnico.

Značke: barcelona, katalonija

Članki iz rubrike