Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 09.01.2021 21:11:21

Borussia se je z zmago na derbiju vrnila v boj za naslov

Reuters
V nemški nogometni ligi po današnjih tekmah 15. kroga ni več ekip brez zmage, saj je Schalke po 30 tekmah končno le zmagal, s 4:0 je odpravil Hoffenheim. V vodstvu pa je ostal Bayern, saj Leipzig, pri katerem tokrat Kevin Kampl ni igral, ni izkoristil priložnosti in je po porazu z Borussio Dortmund z 1:3 ostal na drugem mestu.

Potem ko je v petek Bayernu spodrsnilo in je drugič v sezoni izgubil, na gostovanju pri Borusii Mönchengladbach je zapravil vodstvo z 2:0 (enega od golov, že 20. v sezoni, je dosegel Robert Lewandowski) in na koncu klonil z 2:3, je imel danes Leipzig priložnost za skok na vrh.

A je ni izkoristil, krivec pa je prvi zvezdnik rumeno-črnih Erling Haaland. Potem ko je Jadon Sancho goste povedel v vodstvo v 55. minuti, je Norvežan udaril dvakrat in z zadetkoma v 71. in 84. minuti zapečatil usodo bikov. Leipzig je dobil prvi zadetek po 429 minutah, doživel pa tudi prvi domači poraz v sezoni. Gol Alexandra Sörlotha ob koncu pa je bil le kozmetični obliž na rano.

Vsaj toliko pozornosti kot derbiju ekip z vrha pa je bilo namenjene tudi obračunu z dna lestvice. Če namreč Schalke na tekmi s Hoffenheimom spet ne bi zmagal, bi izenačil rekord po številu zaporednih tekem brez zmage v nemški ligi. Rekord ima ekipa Tasmania Berlin iz sezone 1965/66, ko ni zmagala na kar 31 tekmah v nizu. A je Schalke danes svojo črno serijo vendarle končal po 30 tekmah in zmagal prvič po 17. januarju 2020.

Junak tekme je bil Matthew Hoppe, ki je dosegel tri gole (postal je najmlajši strelec "hat-tricka" v nemški ligi), četrti gol pa je dodal Amine Harit. S prvo zmago v sezoni pa se je Schalke tudi začasno rešil zadnjega mesta, kjer je zdaj Mainz.


Ne najbolj zadovoljni so bili danes tudi pri Leverkusnu. Na tekmi z Werderjem so iztržili le točko in zamudili priložnosti, da bi se še bolj približali Bayernu. Za goste je zadel Ömer Toprak na začetku drugega dela, točko Bayerju je z izenačenjem v 70. zagotovil Patrik Schick.

Plen pa sta si razdelili tudi ekipi, ki sta v tej sezoni presenetljivo visoko na lestvici. Union Berlin in Wolfsburg sta igrala 2:2. Goste je v deseti minuti v vodstvo popeljal Renato Steffen, potem so domači naredili preobrat in z zadetkoma Sheralda Beckerja (29.) in Roberta Andricha (52.). Imeli so tudi moža več na igrišču, ko je pri tekmecih Maximilian Arnold dobil rdeči karton v 50. minuti, a je niso izkoristili, še več, v 65. so dobili gol, ko je izenačil Wout Weghorst.

Pravi strelski festival pa je uprizoril Freiburg, ki je kar s 5:0 odpihnil Köln. Mrežo so do vrha napolnili Ermedin Demirović, Nicolas Höfler, Roland Sallai, Philipp Lienhart in Lucas Höler.

Na lestvici po nepopolnem krogu vodi Bayern s 33 točkami, Leipzig jih ima 31, Bayer Leverkusen 29, s tremi današnjimi pa je spet v igri tudi Borussia Dortmund, ki je zdaj pri 28 točkah.

Krog se bo končal z zadnjima tekmama v nedeljo, popoldne bosta igrala Augsburg in Stuttgart, zvečer pa še Arminia Bielefeld in Hertha.

Značke: nemčija, nogomet

Članki iz rubrike