Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2020 14:23:05
Deli članek:

Tako je življenje PRIVILIGIRANIH! Cristiano za praznike skočil v TOPLE kraje, ob vrnitvi pa mu NI TREBA v karanteno!?!

Reuters

Cristiano Ronaldo je pred 24 urami zapustil Italijo.

Torinčani so se v torek z bolečim domačim porazom s Fiorentino (0:3) na sramoten način končali koronaleto 2020. V taboru stare dame bodo imeli pokvarjene praznike, v božično-novoletnem času bodo poskušali najti pot iz krize.

A nogometu se bodo posvetili šele po 28. decembru, kajti do takrat so pri Juventusu nogometaši dobili dopust.

Prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo pa ni ostal v Italiji, temveč se je z družino, kljub prošnjam italijanske vlade, da naj državljani ostanejo doma, z zasebnim letalom odpravil v bolj tople kraje, božič bo preživel v Dubaju.

V Dubaju bo v nedeljo, 27. decembra, sodeloval na prireditvi Globe Soccer Awards. CR7 je ob Lionelu Messiju in Robertu Lewandowskiju namreč eden od treh finalistov za najboljšega nogometaša leta.

Ronaldo ne bo edini nogometaš na prireditvi, tu se bo zbrala nogometna smetana, Cristianu naj bi se v Dubaju, kjer imajo veliko manj stroge ukrepe v boju proti koronavirusu, pridružili še trije ali štirje soigralci.

Ob vrnitvi pa tem nogometašem ne bo treba v karanteno, ki jo je Italija sicer zapovedala za vse, ki bodo državo zapustili med 21. decembrom in 6. januarjem. Zakaj so nogometaši izvzeti iz tega varnostnega protokola? Ravno zato, ker igrajo nogomet. Klubi imajo namreč redna testiranja na pristonost koronavirusa, organizacijsko so na tako visoki ravni, da težko zgrešijo okuženega posameznika. Nogometaši bodo sicer morali ostati v družbeni izolaciji, vendar pa bodo vseeno lahko hodili na treninge in igrali tekme in zato si lahko privoščijo tudi take "izlete", kot je ta v Dubaj, pa četudi javnost te obsoja, saj to kaže na priviligiranost določenih oseb.