Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.12.2020 07:56:27
Deli članek:

Ne (le) BENZEMA, junak REALA je bil ... VRATAR! Poglejte NORO obrambo, ki je preprečila katastrofo! (video)

Profimedia

Nogometaši madridskega Reala so sinoči v vnaprej odigrani tekmi 19. kroga španske lige premagali Atheltic Bilbao s 3:1 in se na vrhu lestvice s 26 točkami izenačili s Sociedadom in mestnim tekmecem Atleticom, ki pa ima dve tekmi manj. Danes bo Sociedad igral z Barcelono.

Za vodstvo domačih na stadionu Alfredo di Stefano je poskrbel Toni Kroos, ki je zadel v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Baski so se v drugem delu vrnili v igro in z golom Anderja Cape v 52. minuti izenačili, za tri točke Madridčanov pa je nato poskrbel izkušeni Karim Benzema, ki je zadel v 74. minuti, zmago pa nato potrdil z drugim golom v sodnikovem dodatku. Eden od velikih junakov tekme pa je bil tudi Thibaut Courtois, ki je tik pred golom za 3:1 poskrbel za izjemno obrambo in s tem preprečil nov spodrsljaj kraljevega kluba.

Madridska zasedba je sicer skoraj vso tekmo igrala s številčno prednostjo, saj je pri gostih že v 13. minuti Raul Garcia dobil drugi rumeni karton. Za Madridčane je bila to četrta zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih, z njo pa so se povzpeli na vrh lestvice, kjer so zdaj tri ekipe s po 26 točkami.

A vodilni Sociedad ima že danes priložnost, da spet pobegne, zvečer bo v še enem vnaprej odigranem dvoboju kroga, ki bo sicer na sporedu 20. januarja naslednje leto, gostoval pri razglašeni Barceloni.